Eergisteren berichtten we al dat het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis was afgesloten van de buitenwereld vanwege vallend gesteente. Vandaag is bekend geworden dat de doorgaande weg van en naar het skigebied nog zeker zo’n anderhalve maand gesloten blijft.

Gevaar blijft onverminderd groot

Vallend gesteente of steenlawines komen eigenlijk elk jaar wel voor, maar vooral wanneer de sneeuw smelt. Omdat we dit jaar gezegend zijn met een enorm pak sneeuw, is het risico ook nog eens wat hoger dan anders.
Oorzaak hiervan is dat wanneer de sneeuw begint te smelten, deze in spleten en kieren van de rotsen loopt. Wanneer het ’s nachts nog vriest, zet dit water in de rotsen uit en doet ze verder splijten, waarbij er dus regelmatig rotsen of gesteente naar beneden komt.

Noodweg

Sinds 13 maart is er een tijdelijke noodweg in gebruik, om er toch voor te zorgen dat gasten en bewoners het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis in of uit kunnen. Deze is ’s nachts gesloten en uitsluitend bedoeld voor bewoners en toeristen, niet voor daggasten. Hen wordt aangeraden een ander skigebied te zoeken. Omdat de weg slechts breed genoeg is voor eenrichtingsverkeer, wordt verkeer van en naar het gebied afgewisseld. Je kunt ook gebruik maken van de pendelbus vanuit Ried.

Alternatieve route

Het zit Serfaus-Fiss-Ladis niet mee, want de weg die nu is afgesloten, de Serfauser Landesstraße, diende al als vervangende weg voor de sinds eind januari afgesloten Ladiser Straße. Er wordt nu met man en macht gewerkt om de laatste weer begaanbaar te maken en daarmee de nu afgesloten weg weer te vervangen. Het streven is om dit vrijdag of uiterlijk zaterdagochtend vroeg voor elkaar te krijgen, zodat vakantiegangers op zaterdag -de traditionele wisseldag- het gebied kunnen verlaten en bereiken.

Voor de laatste stand van zaken kijk je op de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bron: Tiroler Tageszeitung en Ö1
Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer