Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Eergisteren berichtten we al dat het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis was afgesloten van de buitenwereld vanwege vallend gesteente. Vandaag is bekend geworden dat de doorgaande weg van en naar het skigebied nog zeker zo’n anderhalve maand gesloten blijft.

Gevaar blijft onverminderd groot

Vallend gesteente of steenlawines komen eigenlijk elk jaar wel voor, maar vooral wanneer de sneeuw smelt. Omdat we dit jaar gezegend zijn met een enorm pak sneeuw, is het risico ook nog eens wat hoger dan anders.
Oorzaak hiervan is dat wanneer de sneeuw begint te smelten, deze in spleten en kieren van de rotsen loopt. Wanneer het ’s nachts nog vriest, zet dit water in de rotsen uit en doet ze verder splijten, waarbij er dus regelmatig rotsen of gesteente naar beneden komt.

Noodweg

Sinds 13 maart is er een tijdelijke noodweg in gebruik, om er toch voor te zorgen dat gasten en bewoners het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis in of uit kunnen. Deze is ’s nachts gesloten en uitsluitend bedoeld voor bewoners en toeristen, niet voor daggasten. Hen wordt aangeraden een ander skigebied te zoeken. Omdat de weg slechts breed genoeg is voor eenrichtingsverkeer, wordt verkeer van en naar het gebied afgewisseld. Je kunt ook gebruik maken van de pendelbus vanuit Ried.

Alternatieve route

Het zit Serfaus-Fiss-Ladis niet mee, want de weg die nu is afgesloten, de Serfauser Landesstraße, diende al als vervangende weg voor de sinds eind januari afgesloten Ladiser Straße. Er wordt nu met man en macht gewerkt om de laatste weer begaanbaar te maken en daarmee de nu afgesloten weg weer te vervangen. Het streven is om dit vrijdag of uiterlijk zaterdagochtend vroeg voor elkaar te krijgen, zodat vakantiegangers op zaterdag -de traditionele wisseldag- het gebied kunnen verlaten en bereiken.

Voor de laatste stand van zaken kijk je op de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bron: Tiroler Tageszeitung en Ö1
Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

(Visited 1.872 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer