Weerwaarschuwing en gesloten skiliften vanwege storm in Oostenrijk

Door Edwin Hagenouw | 10 februari 2020

Eigenlijk hadden reporter Maartje en ik gisteren naar Oostenrijk willen rijden voor een paar dagen skiën in Vorarlberg. Door de aankondiging van de enorme wind die een groot deel van Europa zou ontwrichten hebben we besloten om pas woensdag te vertrekken naar Warth. Als we nu kijken naar de waarschuwingen door de Oostenrijkse instanties lijkt dat een goede beslissing.

Lees hier alle berichten over Weer en Verkeer tijdens de Wintersport

De staat en de stad Innsbruck hebben vanochtend waarschuwingen gegeven vanwege de storm “Sabine”, vooral buiten moet je voorzichtig zijn. Bovendien zijn skiliften en gondels in Tirol gesloten vanwege de sterke wind.

Noordrand van de Alpen

De storm “Sabine” woedt in Tirol vooral aan de noordrand van de Alpen. Windpieken van 140 km/uur zijn al gemeten op de Brunnenkogel in de Ötztaler Alpen. Op de Valuga in het Arlberg-gebied liep de windkracht op tot 106 km / u. In het stedelijke gebied van Innsbruck worden windpieken van 90 km/uur en in de bergen tot 160 km/uur voorspeld.

De sneeuwval in de Alpen. Bron: Alpenweerman.nl

Houd deuren en ramen gesloten en ga niet de bossen in

“We raden aan om alle ramen en deuren tot ten minste morgen gesloten te houden en vrije voorwerpen op te ruimen, zoals op terrassen of balkons,” adviseert Elmar Rizzoli, van de “Algemene Beveiliging en Evenementen”. Bovendien moeten wandelingen in parken en beboste gebieden worden vermeden, volgens Rizzoli. In een bos blijven tijdens een storm is levensgevaarlijk, waarschuwde hij. Om deze reden raadt de Staatsbosbeheer ten zeerste af om bossen in te gaan, omdat er een risico bestaat op vallende takken en omgevallen bomen. Naast de windstoten worden zware regenval, sneeuw en ijzelbuien verwacht.

Sommige liften blijven gesloten

Skiërs moeten zich voor vertrek zeker informeren over de respectieve websites van de skigebieden. De liften op de Pitztaler en Stubaier gletsjers blijven op maandag gesloten vanwege de sterke wind, net als de Innsbruck Patscherkofellift en de Bergeralm-liften in Steinach am Brenner. Bekijk hieronder de beelden van de Stubaier gletsjer.

Bron: tirol.ORF.at

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer