Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerwaarschuwing en gesloten skiliften vanwege storm in Oostenrijk

Door Edwin Hagenouw | 10 februari 2020

Eigenlijk hadden reporter Maartje en ik gisteren naar Oostenrijk willen rijden voor een paar dagen skiën in Vorarlberg. Door de aankondiging van de enorme wind die een groot deel van Europa zou ontwrichten hebben we besloten om pas woensdag te vertrekken naar Warth. Als we nu kijken naar de waarschuwingen door de Oostenrijkse instanties lijkt dat een goede beslissing. 

Lees hier alle berichten over Weer en Verkeer tijdens de Wintersport

De staat en de stad Innsbruck hebben vanochtend waarschuwingen gegeven vanwege de storm “Sabine”, vooral buiten moet je voorzichtig zijn. Bovendien zijn skiliften en gondels in Tirol gesloten vanwege de sterke wind.

Noordrand van de Alpen

De storm “Sabine” woedt in Tirol vooral aan de noordrand van de Alpen. Windpieken van 140 km/uur zijn al gemeten op de Brunnenkogel in de Ötztaler Alpen. Op de Valuga in het Arlberg-gebied liep de windkracht op tot 106 km / u. In het stedelijke gebied van Innsbruck worden windpieken van 90 km/uur en in de bergen tot 160 km/uur voorspeld.

De sneeuwval in de Alpen. Bron: Alpenweerman.nl

Houd deuren en ramen gesloten en ga niet de bossen in

“We raden aan om alle ramen en deuren tot ten minste morgen gesloten te houden en vrije voorwerpen op te ruimen, zoals op terrassen of balkons,” adviseert Elmar Rizzoli, van de “Algemene Beveiliging en Evenementen”. Bovendien moeten wandelingen in parken en beboste gebieden worden vermeden, volgens Rizzoli. In een bos blijven tijdens een storm is levensgevaarlijk, waarschuwde hij. Om deze reden raadt de Staatsbosbeheer ten zeerste af om bossen in te gaan, omdat er een risico bestaat op vallende takken en omgevallen bomen. Naast de windstoten worden zware regenval, sneeuw en ijzelbuien verwacht.

Sommige liften blijven gesloten

Skiërs moeten zich voor vertrek zeker informeren over de respectieve websites van de skigebieden. De liften op de Pitztaler en Stubaier gletsjers blijven op maandag gesloten vanwege de sterke wind, net als de Innsbruck Patscherkofellift en de Bergeralm-liften in Steinach am Brenner. Bekijk hieronder de beelden van de Stubaier gletsjer.

Bron: tirol.ORF.at

(Visited 693 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer