Weerswaarschuwing voor Oostenrijk 

Door Patricia Christiani

Het regent al twee dagen behoorlijk door in de Alpen, waarbij vandaag ook weer veel regen naar beneden kwam. Dit begint voor problemen te zorgen in Oostenrijk. In Kössen bij Kitzbühel moest de brandweer eraan te pas komen bij overstroomde wegen en vol gelopen kelders. En in Dalaas (Vorarlberg) was er een aardverschuiving van 7 meter breed. 

Windstoten met orkaankracht

Helaas gaat situatie nog wat verslechteren, want vanavond is er een weerswaarschuwing voor Oostenrijk afgegeven. Vannacht en morgenochtend trekt een koufront vanuit Duitsland Oostenrijk in en verdrijft het warmtefront dat nu voor regen zorgt. En dat zal met nogal wat geweld gaan, want hierbij zijn onweersbuien en ijzel mogelijk. Ook kan de noordwestenwind storm- of orkaansterkte bereiken, wat voor overlast kan zorgen. Dat is dus geen goed nieuws voor de liften in de skigebieden morgen. In de dalen worden windstoten verwachten van 70 tot 110 km/u, op de bergen zijn er windstoten mogelijk van orkaankracht: meer dan 120 km/u.

Lawinegevaar neemt toe!

Morgen daalt de sneeuwvorstgrens snel, waardoor het gaat sneeuwen tot in de dalen. In combinatie met de orkaanachtige wind leidt dit tot een extreem delicate lawinesituatie.

Bron: Wetter Orf.at

Hoofdfoto: Theo Schut

Lees ook:

Na regen komt…een enorme bak verse sneeuw!

Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?

Voorspelling winter 2020: wordt het nog koud?

(Visited 4.510 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën