Wintersportliefhebbers kunnen momenteel hun lol op: veel sneeuw, Kaiserwetter en diepvrieskou. En het mooie is dat er nóg meer sneeuw en kou aan zit te komen. Een korte update.

Kaiserwetter

Gisteren konden sneeuwliefhebbers genieten van een prachtige dag: veel blauwe luchten. En dat in combinatie met de mooi besneeuwde bomen en bergen leverde dat natuurlijk prachtige beelden op. Kijk maar naar de foto’s die Hans ter Braak op Twitter zette (@hansterbraak):

In Mittelberg is het gebied ook twee weken eerder open gegaan dan gepland, dankzij de vele sneeuwval.

Diepvrieskou

Doordat het vannacht helder was, kon de temperatuur op veel plaatsen diep onder het vriespunt komen. In Zwitserland werden temperaturen gemeten van meer dan -30 graden. Brrrr….Echt ‘fruhwinterwettter’ dus, en dat terwijl in December de temperatuur maar zelden zo laag uitkomt.

Winterberg nog niet open

Gisteren werd bekend dat de liften in Winterberg toch niet open zijn gegaan, met uitzondering van 1 sleeplift. De reden daarvoor is dat er nu vooral gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk behouden van de gevallen sneeuw in combinatie met de sneeuw die door de sneeuwkanonnen wordt geproduceerd. Zodoende kunnen de pistes voor de Kerstdagen het beste geprepareerd worden.

Winterberg gisteren. Foto: Harry van den Berg (@bergbrabant)

Weer sneeuw, verzachting, weer sneeuw

Vandaag staat er opnieuw sneeuw op de kaarten en daar zal ook het Duitse Sauerland van gaan profiteren, dus ook sneeuw in Winterberg. Morgen volgt dan sneeuw voor Oostenrijk. Na deze sneeuwval treedt er een geleidelijke verzachting op door de komst van een fohnstoring. De hogere temperaturen zullen nauwelijks hun invloed hebben op de sneeuwkwaliteit. Geen zorgen dus.

Veel sneeuw in Les3Vallees. Bron: @3Vallees_france via Twitter

Aan het einde van de komende week volgt dan opnieuw een koufront die vanuit het westen weer sneeuw gaat brengen. Daarbij kunnen er opnieuw vele centimeters bij gaan vallen bij het toch al sneeuwrijke begin van het seizoen.

Nog meer sneeuw in aantocht
sneeuwvalverwachting van zondag, 03.12. 07:00 tot zaterdag, 09.12. 07:00. Bron: bergfex

Kortom: wintersporters die met Kerst gaan skiën of snowboarden zitten geramd en kunnen voor het eerst sinds jaren gaan uitkijken naar veel sneeuw tijdens de Kerst. Ook dichterbij huis, in het Sauerland of Zwarte Woud, kun je tijdens de kerstdagen lekker gaan skiën. Denk wel aan je winterbanden! Een uitgebreid winterweerbericht vind je als vanouds op de website van Alpenweerman.nl

(Visited 487 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.