advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


De wintersporters die vandaag vertrekken naar de Alpen kunnen rekenen op winterse condities en wisselende omstandigheden. Er ligt meer dan voldoende sneeuw, het is winters koud, de zon schijnt soms en er valt verse sneeuw.

Kaiserwetter afgelopen week, nu verse sneeuw

De afgelopen week was het prachtig weer in de Alpen. Blauwe luchten en een lekker zonnetje, echt Kaiserwetter dus. Dit weekend vindt er al een verandering in het weerbeeld plaats waarbij de blauwe luchten plaats maken voor bewolking. Vooral in Frankrijk en Zwitserland kan hieruit wat verse sneeuw gaan vallen. Op andere plekken in de Alpen kan het licht opklaren.

Kaiserwetter in Ischgl afgelopen dagen. Foto: Liveupdates sneeuwhoogte.nl

Wisselende omstandigheden: maandag sneeuw……

Die opklaringen duren echter niet lang, want in de nacht van zondag op maandag volgt een actieve storing die sneeuw naar de Alpen gaat brengen. Alleen het zuidoosten van de Alpen houdt het waarschijnlijk droog en daar kan zelfs de zon door de wolken heen piepen. Deze storing brengt wat warmere en vochtige lucht met zich mee. Dat zorgt ervoor dat de sneeuwgrens die aanvankelijk rond de 400 meter lag wat gaat opschuiven naar zo’n 800 meter. Maandagochtend wordt er weer wat koudere lucht aangevoerd waardoor de sneeuwgrens weer terugzakt en er nog wat sneeuw kan vallen. Verwacht geen hele grote hoeveelheden, maar dat is met de huidige sneeuwhoogtes ook helemaal niet nodig.

Verwachte sneeuwval tot en met maandag. Bron: snowforecast.com

…dinsdag een zonnige dag, woensdag koud

Dinsdag wordt een goede wintersportdag met een lekker zonnetje. Op woensdag klaart het opnieuw op. Onder een heldere hemel en in de vroege woensdagochtend gaat het dan ook streng vriezen, waarbij er volgens Alpenweerman temperaturen van -25 graden gemeten kunnen gaan worden. Leg je thermokleding maar vast klaar! Maar woensdag is daarmee meteen wél een mooie dag om te gaan skiën of snowboarden want door de opklaringen is het prachtig weer met prima condities. Geniet ervan zolang het kan, want aan het einde van dag volgt een nieuwe storing die weer voor sneeuw gaat zorgen.

Kortom: het wordt een week met wisselende condities, eigenlijk van alles wat: verse sneeuw, lage temperaturen, maar ook zon. Veel plezier!

Hoofdfoto: Hans ter Braak | Mittelberg (via Twitter)

Voor het uitgebreide weerbericht voor de Alpen ga je naar de website van onze partner.


Lees hier alles over weer en sneeuw in de skigebieden


 

advertentie