Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het gaat opnieuw sneeuwen in de Alpen. Ditmaal is het sneeuw van betekenis die ervoor zorgt dat er een laagje gaat vallen die wel eens het gehele seizoen kan blijven liggen en daarmee een uitstekende basis vormt voor de rest van het seizoen. Daarnaast gaat het opnieuw stevig waaien. Net als in Nederland trouwens dankzij storm Ciaran.

Veel wind en dalende sneeuwvalgrens

Naast sneeuwen gaat het deze week ook opnieuw hard waaien. Momenteel waait het al stevig, maar daar gaat woensdag en donderdag nog meer bij komen. Ondertussen is de föhn wind verdreven door een koufront die kouden lucht de kant van de Alpen op blaast. Door de komst van de kou zakte logischerwijze de sneeuwvalgrens fors en schommelt nu rond de 1700 meter. Aan de zuidkant van de Alpen ligt de temperatuur nog wat hoger waardoor ook de sneeuwvalgrens hoger ligt. Omdat de verse sneeuw lekker blijft liggen dalen de temperaturen flink en kunnen deze rond het vriespunt uitkomen.

De neerslag die met het koufront wordt meegetrokken zorgt dan ook logischerwijze voor…sneeuw! Diverse webcams kleuren daarom al lekker wit:

De komende dagen

Tegen het weekend aan gaat het harder sneeuwen. Deze nieuwe sneeuw wordt meegevoerd met de storm die al in diverse media wordt genoemd en wel eens voor een zeer heftige storm kan gaan zorgen. Ook in Nederland, maar ook in de Alpen. De wind wordt vanuit het noorden naar de Alpen getransporteerd en neemt veel neerslag mee. Dat zal plaatselijk voor een behoorlijke sneeuwdump gaan zorgen; zeker omdat de sneeuwval grens nog verder naar beneden zal gaan. Dit keer zullen vooral de Zwitserse en Italiaanse Alpen in de prijzen vallen. Zo wordt in het kanton van Sulden en op de Stelvio bijna 60 centimeter sneeuw verwacht. In Zwitserland wordt op de San Bernardino een halve meter sneeuw verwacht.

Ook in Spanje

Niet alleen in de Alpenlanden gaat het sneeuwen van betekenis, maar ook in Spanje. Daar kan wel een halve meter sneeuw vallen, onder andere in de Pyreneeën.

Hoofdfoto: Patricia Christiani

Lees ook:

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer