Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

WEER | Sneeuwdump en diepvrieskou in aantocht in de Alpen

Door: Saskia Smulders

Het is goed raak in de Alpen. Winterweer all over the place met veel sneeuw en kou. Er komt deze week zelfs nóg meer aan. Zo triest dat we er alleen maar naar kunnen kijken vanaf ons beeldscherm..maar bij Snowrepublic zijn en blijven we positief. Misschien tegen beter weten in vertrouwen we erop dit seizoen toch nog ergens in Europa op de ski’s en snowboard te kunnen staan. Bij voorkeur natuurlijk in vers gevallen poedersneeuw. Maar in dit seizoen nemen we genoegen met elke vorm van sneeuw. 

Feest aan de noordkant

Deze week is het vooral feest voor de noordelijke kant van de Alpen; vooral Vorarlberg, Tirol en Zwitserland vallen in de prijzen. Door de komst van een noordwestelijke stroming (Nordweststau) kan er op sommige plekken wel tot een meter sneeuw gaan vallen. Omdat de sneeuwvalgrens lekker laag komt te liggen zullen de dalen ook wit kleuren. Het kan daarbij ook nog eens langdurig gaan sneeuwen. Pas aan het einde van de week wordt het wat droger.

Lekker wat verse sneeuw en kou in de komende dagen voor het Oostenrijkse Serfaus | Bron: snowforecast

Overigens is het vandaag nog prachtig in de Alpen. Weliswaar behoorlijk koud, maar de zon schijnt, wat wolkjes hier en daar en dus ook prachtige blauwe luchten. Kijk maar:

Kaiserwetter in Graubunden | Foto: @TMeuters1988 via Twitter

Veel wind en lawinegevaar

Tezamen met de sneeuwval trekt ook de wind aan. Er zijn windstoten tot wel 130 kilometer per uur te verwachten. Dat zorgt samen met de verse sneeuw voor behoorlijk wat lawinegevaar. Momenteel is het lawinegevaar niet heel hoog, maar zal dus aanzienlijk stijgen de komende dagen.

Föhn

De zuidelijke kant van de Alpen krijgt deze week te maken met een föhn waardoor het vooral in Italie zonnig zal zijn. Hier zal dus ook weinig tot geen sneeuw gaan vallen.

Diepvrieskou

Aan het einde van de week komt er nog meer koude lucht Europa binnenvallen en die zal voor diepvrieskou gaan zorgen. De modellen zijn het er echter nog niet over eens tot waar deze kou zal gaan komen. Vrij zeker is wél dat de Alpen wel de diepvrieskou tegemoet gaan.

En dat terwijl het afgelopen nachten al behoorlijk koud was. Zo werd in het Oostenrijkse Lienze een minimum temperatuur van bijna -23 graden gemeten. In Zwitserland werd zelfs een temperatuur van -28 graden gemeten. Brrr…

Zwitserland. Copyright: Edwin Hagenouw. Snowrepublic

Hoofdfoto: Edwin Hagenouw, Snowrepublic 


Anderen lazen ook:

(Visited 225 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer