advertentie
Ski Safari

Totale bedrag om uit te delen ligt op € 725.000 

Door: Ilse Nijhof

V

an 24 tot 26 januari 2020 zal de 80e editie van de Hahnenkamm-Rennen plaatsvinden in het Oostenrijkse Kitzbühel. Dit keer hebben de wedstrijdskiërs nog meer om voor te strijden tijdens het WK. De winnaars krijgen namelijk een recordbedrag aan prijzengeld.

Record aan prijzengeld

Kitzbühel in Tirol viert hun 80ste verjaardag en ter gelegenheid van deze mijlpaal is het prijzengeld verhoogd met 25%. Er is nu maar liefst € 725.000 uit te delen aan de wedstrijdskiërs. Dit gaat niet naar één persoon maar wordt verdeeld over meerdere wedstrijdonderdelen. Zo krijgt de winnaar van de afdaling € 100.000, net zoals de winnaar van de slalom. Prijzengeld wordt betaald tot de 30e plek waar de skiër € 450 verdiend. Zoveel geld is nog nooit eerder beschikbaar besteld aan winnaars van skiwedstrijden.

Bewuste keuze

Volgens hoofdorganisator Michael Huber is er bewust voor gekozen om het geld niet naar een jubileumfeest te laten gaan maar naar de atleten. Hierin is de voorkeur van de plaatselijke skiclub gevolgd.

De races zijn een populair begrip in Kitzbühel, elk jaar komen er tienduizenden bezoekers inclusief beroemdheden naar het gebied om de beste skiërs te zien strijden in drie categorieën: Super G, Slalom en een afdaling van de Streif. Deze afdaling is veruit de bekendste en misschien ook wel de meest gevreesde van het wereldbekercircuit. Het weekend waarin de Hahnenkamm-Rennen plaatsvinden is het drukste weekend van het hele seizoen.

Bron: Planetski
Hoofdfoto: Pixabay

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland