Vanochtend vroeg om half vier ging de wekker. Gelijk was ik klaarwakker. Eindelijk was het zover, onze reis naar het hoge noorden, in dit geval Noorwegen, kon beginnen. Snel tandenpoetsen, douchen en de laatste spullen bij elkaar pakken en in een volgepakte auto richting vliegveld.

PARKEREN OP SCHIPHOL

Op Schiphol werden we al opgewacht door Dennis van P5 Parkeren Schiphol. Gisteren had via hun website  ‘Valet Parking’ gereserveerd. Dan rijdt je gewoon naar de vertrekhal op de luchthaven waar je je spullen uitlaadt en de medewerker van het Valet Parking bedrijf rijdt je auto naar een veilige parkeerplaats in de buurt. Op deze manier verlies je geen kostbare reistijd en misschien nog wel mooier is de prijs. Voor het luttele bedrag van 69 euro staan we nu bijna zeven volle dagen geparkeerd. Dit gaan we gegarandeerd elke keer doen als we gaan vliegen vanaf Schiphol.

DE REIS NAAR TRYSIL

De vlucht met KLM van Amsterdam naar Oslo duurt net iets meer dan anderhalf uur, prima te doen dus en vergelijkbaar met een vliegreis naar Zuid-Frankrijk of Italië. We hadden mooie heldere luchten vanochtend waardoor we een prachtig uitzicht hadden op Denemarken, Zweden en de fjord van Oslo.

De route van Oslo maar Trysil

Op het vliegveld stond onze huurauto klaar en begonnen we aan de reis naar Trysil in het westen van Noorwegen. Zo’n twintig minuten van de Zweedse grens. Met name de laatste 20/30 kilometer van de autorit zijn adembenemend mooi. De stralende zon op de spierwitte omgeving hadden het Noorse landschap veranderd in een sprookjesland. Je kunt je voorstellen hoe wij genoten van deze reis en al heel snel vergaten dat we hiervoor absurd vroeg onze wekker moesten zetten.

Met de auto onderweg naar de wintersportplaats Trysil

OM 12.30 UUR OP DE NOORSE PISTE

Het blijft bijzonder om ’s ochtends te ontwaken in je eigen bed in Nederland en dan tijdens de lunch op je ski’s op een berg te staan. Alhoewel Noorwegen voor veel landgenoten ver weg lijkt is deze wintersportbestemming dus net zo snel te bereiken als de meeste skigebieden in de Alpen.

Een bijzonder warm licht beschijnt de ijskoude elementen op de berg
Trysil
Wat zijn ze mooi, die namen in het Noors
Door het ontbreken van andere bergen kun je hier ongekend ver kijken
Rond 16.00 uur zakt de Noorse zon langzaam achter de bergen weg. .

VIDEO: DE EERSTE AFDALING IN TRYSIL

Wat was ie lekker, die eerste afdaling in het Noorse Trysil. Bekijk hier de onbewerkte ruwe video, vandaag gefilmd met mijn actioncam.

BINNENKORT MEER OVER ONZE ERVARINGEN IN NOORWEGEN


Meer informatie over Noorwegen vind je op www.visitnorway.nl


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer