Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vanochtend vroeg om half vier ging de wekker. Gelijk was ik klaarwakker. Eindelijk was het zover, onze reis naar het hoge noorden, in dit geval Noorwegen, kon beginnen. Snel tandenpoetsen, douchen en de laatste spullen bij elkaar pakken en in een volgepakte auto richting vliegveld.

PARKEREN OP SCHIPHOL

Op Schiphol werden we al opgewacht door Dennis van P5 Parkeren Schiphol. Gisteren had via hun website  ‘Valet Parking’ gereserveerd. Dan rijdt je gewoon naar de vertrekhal op de luchthaven waar je je spullen uitlaadt en de medewerker van het Valet Parking bedrijf rijdt je auto naar een veilige parkeerplaats in de buurt. Op deze manier verlies je geen kostbare reistijd en misschien nog wel mooier is de prijs. Voor het luttele bedrag van 69 euro staan we nu bijna zeven volle dagen geparkeerd. Dit gaan we gegarandeerd elke keer doen als we gaan vliegen vanaf Schiphol.

DE REIS NAAR TRYSIL

De vlucht met KLM van Amsterdam naar Oslo duurt net iets meer dan anderhalf uur, prima te doen dus en vergelijkbaar met een vliegreis naar Zuid-Frankrijk of Italië. We hadden mooie heldere luchten vanochtend waardoor we een prachtig uitzicht hadden op Denemarken, Zweden en de fjord van Oslo.

De route van Oslo maar Trysil

Op het vliegveld stond onze huurauto klaar en begonnen we aan de reis naar Trysil in het westen van Noorwegen. Zo’n twintig minuten van de Zweedse grens. Met name de laatste 20/30 kilometer van de autorit zijn adembenemend mooi. De stralende zon op de spierwitte omgeving hadden het Noorse landschap veranderd in een sprookjesland. Je kunt je voorstellen hoe wij genoten van deze reis en al heel snel vergaten dat we hiervoor absurd vroeg onze wekker moesten zetten.

Met de auto onderweg naar de wintersportplaats Trysil

OM 12.30 UUR OP DE NOORSE PISTE

Het blijft bijzonder om ’s ochtends te ontwaken in je eigen bed in Nederland en dan tijdens de lunch op je ski’s op een berg te staan. Alhoewel Noorwegen voor veel landgenoten ver weg lijkt is deze wintersportbestemming dus net zo snel te bereiken als de meeste skigebieden in de Alpen.

Een bijzonder warm licht beschijnt de ijskoude elementen op de berg
Trysil
Wat zijn ze mooi, die namen in het Noors
Door het ontbreken van andere bergen kun je hier ongekend ver kijken
Rond 16.00 uur zakt de Noorse zon langzaam achter de bergen weg. .

VIDEO: DE EERSTE AFDALING IN TRYSIL

Wat was ie lekker, die eerste afdaling in het Noorse Trysil. Bekijk hier de onbewerkte ruwe video, vandaag gefilmd met mijn actioncam.

BINNENKORT MEER OVER ONZE ERVARINGEN IN NOORWEGEN


Meer informatie over Noorwegen vind je op www.visitnorway.nl


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer