Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanochtend vroeg om half vier ging de wekker. Gelijk was ik klaarwakker. Eindelijk was het zover, onze reis naar het hoge noorden, in dit geval Noorwegen, kon beginnen. Snel tandenpoetsen, douchen en de laatste spullen bij elkaar pakken en in een volgepakte auto richting vliegveld.

PARKEREN OP SCHIPHOL

Op Schiphol werden we al opgewacht door Dennis van P5 Parkeren Schiphol. Gisteren had via hun website  ‘Valet Parking’ gereserveerd. Dan rijdt je gewoon naar de vertrekhal op de luchthaven waar je je spullen uitlaadt en de medewerker van het Valet Parking bedrijf rijdt je auto naar een veilige parkeerplaats in de buurt. Op deze manier verlies je geen kostbare reistijd en misschien nog wel mooier is de prijs. Voor het luttele bedrag van 69 euro staan we nu bijna zeven volle dagen geparkeerd. Dit gaan we gegarandeerd elke keer doen als we gaan vliegen vanaf Schiphol. 

DE REIS NAAR TRYSIL

De vlucht met KLM van Amsterdam naar Oslo duurt net iets meer dan anderhalf uur, prima te doen dus en vergelijkbaar met een vliegreis naar Zuid-Frankrijk of Italië. We hadden mooie heldere luchten vanochtend waardoor we een prachtig uitzicht hadden op Denemarken, Zweden en de fjord van Oslo.

De route van Oslo maar Trysil

Op het vliegveld stond onze huurauto klaar en begonnen we aan de reis naar Trysil in het westen van Noorwegen. Zo’n twintig minuten van de Zweedse grens. Met name de laatste 20/30 kilometer van de autorit zijn adembenemend mooi. De stralende zon op de spierwitte omgeving hadden het Noorse landschap veranderd in een sprookjesland. Je kunt je voorstellen hoe wij genoten van deze reis en al heel snel vergaten dat we hiervoor absurd vroeg onze wekker moesten zetten.

Met de auto onderweg naar de wintersportplaats Trysil

OM 12.30 UUR OP DE NOORSE PISTE

Het blijft bijzonder om ’s ochtends te ontwaken in je eigen bed in Nederland en dan tijdens de lunch op je ski’s op een berg te staan. Alhoewel Noorwegen voor veel landgenoten ver weg lijkt is deze wintersportbestemming dus net zo snel te bereiken als de meeste skigebieden in de Alpen.

Een bijzonder warm licht beschijnt de ijskoude elementen op de berg
Trysil
Wat zijn ze mooi, die namen in het Noors
Door het ontbreken van andere bergen kun je hier ongekend ver kijken
Rond 16.00 uur zakt de Noorse zon langzaam achter de bergen weg. .

VIDEO: DE EERSTE AFDALING IN TRYSIL

Wat was ie lekker, die eerste afdaling in het Noorse Trysil. Bekijk hier de onbewerkte ruwe video, vandaag gefilmd met mijn actioncam.

BINNENKORT MEER OVER ONZE ERVARINGEN IN NOORWEGEN


Meer informatie over Noorwegen vind je op www.visitnorway.nl


(Visited 678 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer