Het is bijna april, de meesten hebben de wintersport alweer achter de rug en zijn misschien zelfs al bezig met de wintersportvakantie voor het volgend seizoen. Maar met de kou hier is het misschien helemaal niet zo’n slecht idee om nog een paar daagjes te gaan lenteskiën.
Lekker de Nederlandse kou laten voor wat het is en een shortski boeken. Wij brachten een paar prachtige lentedagen in het heerlijke Sankt Anton door.

lunch op het terras en lekker lang après-skiën in de zon

Nog even genieten van de sneeuw, de prachtige bergtoppen en van geweldig weer, want dat hoort wel een beetje bij lenteskiën.

Geen rijen bij de skilift

Lenteskiën doe je meestal niet om van opening van de lift tot het einde te skiën. In deze tijd van het jaar wintersporten doe je om ultiem te genieten. Van de sneeuw, van het uitzicht, van de zon op een terras en van het heerlijke eten en drinken. Daarnaast is het in deze periode vaak niet zo druk, wat betekent dat je kunt genieten van rustige pistes en er vrijwel geen rijen zijn bij de liften.

Dit jaar zijn de pistes van Sankt Anton geopend tot 22 april 2018

We beginnen met het adembenemende uitzicht vanaf de Valluga. De hoogste bergtop in het Arlberggebied heeft een hoogte van 2809 meter boven zeeniveau.

Sankt Anton
Prachtige vergezichten in Sankt Anton. Foto: snowrepublic.nl

Ski Arlberg

Het skigebied Ski Arlberg bestaat uit vijf dorpen: Sankt Anton am Arlberg, St.Christoph, Stuben, Zürs en Lech. Lech-Zürs is sinds afgelopen jaar verbonden met Sankt Anton door de Flexenbahn gondel.

Sankt Anton
Piste 100 leidt je van Sankt Anton naar Lech-Zürs en Stuben. Foto: snowrepublic.nl

Wat is het genieten op de pistes. Het weer is geweldig, op de pistes ligt nog voldoende sneeuw en aan het eind van de dag hoeven we enkel de muziek te volgen om uit te komen bij de Moosertwirt. Want bij skiën hoort voor ons après-ski en in St. Anton doen we dat altijd in deze fameuze Mooserwirt.

Mooserwirt
De zon gaat onder bij Mooserwirt. Foto: snowrepublic.nl

Lenteskiën is pure ontspanning

En weet je wat het extra fijne is in St. Anton?  Alles is zo’n beetje op loopafstand. Dus nadat we onze ski’s en schoenen hebben opgeborgen in het skidepot, direct onderaan de piste, wandelen we door het gezellige dorp terug naar ons hotel. We duiken de sauna in, eten heerlijk in het restaurant en gaan op tijd naar bed, zodat we morgen toch dat eerste liftje kunnen pakken om nog eens een lange zonnige dag van het geweldige skigebied te kunnen genieten.

Sankt Anton
Veel zon, rustige pistes, lange dagen en gezellige après-ski. Dat is lenteskiën in St. Anton. Foto: snowrepublic.nl

Onze conclusie? Lenteskiën is pure ontspanning. De sneeuwkwaliteit is prima, er schijnt een heerlijk zonnetje en de temperatuur is aangenaam. Als je het mij vraagt de ideale afsluiter van het seizoen! Dit jaar zijn de pistes van Sankt Anton geopend tot 22 april 2018.


Lees hier alle artikelen over Sankt Anton


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer