Het is bijna april, de meesten hebben de wintersport alweer achter de rug en zijn misschien zelfs al bezig met de wintersportvakantie voor het volgend seizoen. Maar met de kou hier is het misschien helemaal niet zo’n slecht idee om nog een paar daagjes te gaan lenteskiën.
Lekker de Nederlandse kou laten voor wat het is en een shortski boeken. Wij brachten een paar prachtige lentedagen in het heerlijke Sankt Anton door.

lunch op het terras en lekker lang après-skiën in de zon

Nog even genieten van de sneeuw, de prachtige bergtoppen en van geweldig weer, want dat hoort wel een beetje bij lenteskiën.

Geen rijen bij de skilift

Lenteskiën doe je meestal niet om van opening van de lift tot het einde te skiën. In deze tijd van het jaar wintersporten doe je om ultiem te genieten. Van de sneeuw, van het uitzicht, van de zon op een terras en van het heerlijke eten en drinken. Daarnaast is het in deze periode vaak niet zo druk, wat betekent dat je kunt genieten van rustige pistes en er vrijwel geen rijen zijn bij de liften.

Dit jaar zijn de pistes van Sankt Anton geopend tot 22 april 2018

We beginnen met het adembenemende uitzicht vanaf de Valluga. De hoogste bergtop in het Arlberggebied heeft een hoogte van 2809 meter boven zeeniveau.

Sankt Anton
Prachtige vergezichten in Sankt Anton. Foto: snowrepublic.nl

Ski Arlberg

Het skigebied Ski Arlberg bestaat uit vijf dorpen: Sankt Anton am Arlberg, St.Christoph, Stuben, Zürs en Lech. Lech-Zürs is sinds afgelopen jaar verbonden met Sankt Anton door de Flexenbahn gondel.

Sankt Anton
Piste 100 leidt je van Sankt Anton naar Lech-Zürs en Stuben. Foto: snowrepublic.nl

Wat is het genieten op de pistes. Het weer is geweldig, op de pistes ligt nog voldoende sneeuw en aan het eind van de dag hoeven we enkel de muziek te volgen om uit te komen bij de Moosertwirt. Want bij skiën hoort voor ons après-ski en in St. Anton doen we dat altijd in deze fameuze Mooserwirt.

Mooserwirt
De zon gaat onder bij Mooserwirt. Foto: snowrepublic.nl

Lenteskiën is pure ontspanning

En weet je wat het extra fijne is in St. Anton?  Alles is zo’n beetje op loopafstand. Dus nadat we onze ski’s en schoenen hebben opgeborgen in het skidepot, direct onderaan de piste, wandelen we door het gezellige dorp terug naar ons hotel. We duiken de sauna in, eten heerlijk in het restaurant en gaan op tijd naar bed, zodat we morgen toch dat eerste liftje kunnen pakken om nog eens een lange zonnige dag van het geweldige skigebied te kunnen genieten.

Sankt Anton
Veel zon, rustige pistes, lange dagen en gezellige après-ski. Dat is lenteskiën in St. Anton. Foto: snowrepublic.nl

Onze conclusie? Lenteskiën is pure ontspanning. De sneeuwkwaliteit is prima, er schijnt een heerlijk zonnetje en de temperatuur is aangenaam. Als je het mij vraagt de ideale afsluiter van het seizoen! Dit jaar zijn de pistes van Sankt Anton geopend tot 22 april 2018.


Lees hier alle artikelen over Sankt Anton


(Visited 466 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer