Wat kost een schnitzel in jouw skigebied? Check hier de schnitzel-index!

Door Edwin Hagenouw

Vorige week waren we nog aan het skiën in Ski Arlberg in Oostenrijk en daar zagen we ze tijdens de lunch weer regelmatig voorbij komen: de schnitzel! Samen met Kaiserschmarnn misschien wel het ultieme wintersportgerecht. En omdat je in vrijwel alle skigebieden deze gepaneerde lekkernij kunt krijgen is het een perfecte methode om te checken hoe het zit met de prijsontwikkeling in de Alpen. Een soort Bic Mac index dus, maar dan voor wintersporters.

In welk skigebied ben je het meeste geld kwijt voor een lunch op de piste? De Schnitzel Index van wintersportsite Snowplaza geeft je duidelijkheid. Ze hebben de prijzen van het geliefde wintersportgerecht de schnitzel, dat op veel plekken in de Alpen verkrijgbaar is, vergeleken.


Lees hier alles over de koninklijke schnitzel


De Schnitzel Index geeft inzicht in het prijsniveau van de skigebieden, zodat jij alvast een inschatting kunt maken van de kosten die je hier gaat maken. De prijzen van achttien bergrestaurants, die op het hoogste punt in het skigebied liggen en een schnitzel op de kaart hebben, zijn met elkaar vergeleken.

Wat is de Schnitzel Index?

De Schnitzel Index vergelijkt de schnitzelprijzen in de hoogstgelegen bergrestaurants van achttien populaire skigebieden in de Alpen. Bij onze vergelijking van deze Alpenklassieker hebben we alleen naar de prijs gekeken die op de menukaart staat vermeld. Zaken als smaak, bereidingswijze, grootte en sfeer zijn niet meegenomen in het onderzoek.

schnitzel-index
Heb jij bijna negentien euro over voor je schnitzel? Foto: Pixabay

In dit onderzoek hebben we wel alleen gekozen voor een schnitzel van varkensvlees. Echter niet alle restaurants bieden deze aan. In Mayrhofen en Zugspitze bijvoorbeeld, hebben de hoogstgelegen restaurants alleen een schnitzel van kalfsvlees. Vrijwel alle restaurants in dit overzicht beschikken over bediening, slechts bij een paar moet je zelf je schnitzel afhalen in het zelfbedieningsgedeelte.

Wiener Schnitzel 6,8% duurder dan twee jaar geleden

De prijzen voor een Wiener Schnitzel in de diverse skigebieden liggen uiteen. Zo betaal je voor een Schnitzel in de Gipfeltreffen in Lech am Arlberg maar liefst € 18,90. In Nassfeld hoef je slechts € 11,90 af te rekenen. Hierbij moet worden opgemerkt dat het allemaal gaat om Schnitzel ‘Wiener Art’ van varkensvlees. De gemiddelde prijs voor een Wiener Schnitzel van varkensvlees ligt op € 14,95 en hiermee is de prijs ten opzichte van twee jaar geleden 6,8% gestegen. Je was toen gemiddeld € 0,95 minder kwijt voor een Schnitzel. Je kunt het hele overzicht hier  bekijken.

Besparen op wintersport

De Schnitzel Index kan je helpen bij het schatten van de bijkomende kosten tijdens je wintersport. Toch kan een lunch met de hele familie bij een skihut behoorlijk in de papieren lopen. Ook de kosten voor een accommodatie en de skipas zijn niet gering. Wie wil besparen op de wintersport, kan beter voor een accommodatie wat verder bij de lift vandaan kiezen.


Lees ook onze tips voor Wintersport met een klein budget


In bestemmingen die niet in het hart van het skigebied liggen, ben je veel voordeliger uit. Ook door gebruik te maken van familietarieven en speciale aanbiedingen kun je het nodige geld besparen.

Bron: Snowplaza.nl

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer