Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

SKILIFT-VRAGEN | Wat kost een skilift eigenlijk?

Door Patricia Christiani

Onze rubriek Skilift-vragen geeft antwoorden op dingen die je je afvraagt als je in de skilift zit!

Skiliften zijn steeds sneller, veiliger en comfortabeler, om zo aan alle wensen van de wintersporter te kunnen voldoen. En dat kost wat. Aan een skilift hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje, veroorzaakt door verschillende factoren. Stoelverwarming, luxe, kindvriendelijkheid, automatische beugels, snelheid, technisch zo min mogelijk fouten en graag een beetje duurzaam: de lijst met eisen bij een skilift wordt elk jaar langer. Bovendien staan de technische ontwikkelingen rondom skiliften niet stil en dat gaat samen met steeds hogere kosten.

Maatwerk

Gemiddeld worden er elk jaar zo’n 250 liften in de Alpen gebouwd. Elke lift vereist maatwerk, want de ligging, lengte en soort lift is steeds weer anders. Ook is zeer specialistische kennis nodig om een lift te ontwikkelen en te bouwen. Bovendien is het bouwen van een lift veel werk, met veel materiaal, waarbij ook nog eens groot materieel zoals helicopters ingezet moeten worden. Hier kun je teruglezen en kijken wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een skilift.

Wat kost een skilift?

Dit alles bij elkaar genomen maakt dat de gemiddelde moderne stoeltjeslift tussen de vijf en tien miljoen euro kost. Aan gondels hangt logischerwijs een hoger prijskaartje: deze kosten rond de vijftien miljoen euro.

Duurste skilift van de wereld

De Eisgratbahn in Stubai is de langste 3S lift ter wereld en dat verklaart meteen de hoge kosten, aangezien het gevaarte een prijskaartje heeft van €68 miljoen! Maar dan heb je wel wat, want met een lengte van 4686 meter en 48 cabines met ieder plaats voor 32 mensen kunnen er wel veel mensen tegelijk vervoerd worden.

Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons! Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!

#skiliftvragen #vragenindeskilift


Lees alle skilift-vragen hier!


Hoofdfoto: snowrepublic.nl

(Visited 5.781 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

2 Reactie op “SKILIFT-VRAGEN | Wat kost een skilift eigenlijk?”

  • Ruud Linkens
    9 januari 2020 at 19:18

    Waar vind ik werk bij een skilift als onderhoudsmonteur?

  • Bastiaan
    7 januari 2020 at 19:37

    Maar de K Connection in Kaprun (ook een 3-S Bahn) kostte toch 80 miljoen?

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer