Hopelijk is het jou nog nooit gebeurd, maar regelmatig laten mensen iets uit de lift vallen. Je ziet dan ook met regelmaat allerlei dingen in de sneeuw onder de lift liggen. Meestal is dit een stok of een handschoen, wat onhandig is als je nog verder wilt skiën, maar op zich nog wel te overkomen. Het wordt een ander verhaal als je waardevolle zaken laat vallen zoals een zonnebril of nog erger, je telefoon of camera: dat is echt flink balen!

Onze rubriek Skilift-vragen geeft antwoorden op dingen die je je afvraagt als je in de skilift zit

Wat gebeurt er met al die spullen die uit de lift vallen na het wintersportseizoen? Deze vraag werd door één van onze lezers gesteld en het duurde even voordat we het antwoord vonden. Want voor deze vraag moesten we op onderzoek uit, maar kon ik de vraag uiteindelijk stellen aan een Franse skileraar in Tignes. Hij wist te vertellen dat als de sneeuw gesmolten is, mensen uit de dorpen en de omgeving door het gebied komen struinen om de verloren spullen bij elkaar te zoeken en mee naar huis te nemen. 

Jutten op de berg

Dat doet dus een beetje denken aan jutten op de berg, in plaats van op het strand. Helaas wist hij niet te vertellen hoeveel spullen er daadwerkelijk gevonden worden als de sneeuw is gesmolten en ook wist hij niet welke waarde de gevonden spullen hebben.

Foto: Edwin Hagenouw

Dus: mocht je een interessante nieuwe hobby zoeken, denk dan eens in de lente aan jutten op de berg? Wie weet wat voor interessante schatten je vindt…

Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons via redactie@snowrepublic.nl. Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!


Lees ook


Hoofdfoto: Patricia Christiani

(Visited 3.289 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën