Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

SKILIFT-VRAGEN | Waarom mag je geen bochtjes draaien in de sleeplift?

Door Patricia Christiani

Onze rubriek Skilift-vragen geeft antwoorden op dingen die je je afvraagt als je in de skilift zit!

Geef toe, ook jij kan de neiging niet weerstaan om bochtjes te draaien in de sleeplift. Want de verveling slaat snel toe in de vaak trage sleeplift, en je moet toch íets om je gedachten af te leiden van de steeds erger wordende kramp in je benen van de stijve houding in de sleeplift. Daarom een leuke skilift-vraag, die binnenkwam via Facebook. Waarom mag je eigenlijk niet slalommen in de sleeplift?

Sleeplift kapot
Deze sleeplift doet het niet meer. Foto: Wikimedia CommonsCC BY-SA 2.0 Rob Burke

Geen bochtjes in de sleeplift

Door de heen en weer beweging van het draaien van bochtjes komt er veel zijdelingse druk op de kabels. Die kabels lopen over wielen: als de kabel teveel tegen de zijkant van deze wielen wordt gedrukt, levert dit extreem veel slijtage op.

En in het ergste geval loopt de kabel van de wielen af. Je kunt je vast voorstellen wat er zal gebeuren als een strak gespannen kabel ineens losschiet…dit kan levensgevaarlijk zijn. Ook levert een kapotte lift natuurlijk veel overlast op. Want ondanks dat sleepliften soms een noodzakelijk kwaad zijn, zijn ze wel nodig om van A naar B te komen in een skigebied. En natuurlijk brengt het repareren van de lift natuurlijk kosten met zich mee. Dus om het voor iedereen veilig te houden, geen extreme slijtage aan de lift te krijgen en alles heel te houden mag je niet slalommen in de sleeplift.

Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons! Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!

#skiliftvragen #vragenindeskilift


Lees alle skilift-vragen hier!


Hoofdfoto: Unsplash

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!