SKILIFT-VRAGEN | Waarom hangen er bananen in de boom op de piste in Zell am See?

Door Patricia Christiani

Onze nieuwe rubriek Skilift-vragen geeft antwoorden op dingen die je je afvraagt als je in de skilift zit!

Je kent het misschien wel: even uitrusten in de lift. Je kijkt een beetje om je heen, mijmert wat, en dan komen er de gekste vragen bij je op. Hoe zit dat eigenlijk? Reporters Saskia en Patricia van Snowrepublic jouw skilift-vragen!

Een vraag die via onze Facebookpagina binnenkwam: waarom hangen er bananen in de boom langs de Sonnkogelbahn? Met deze toch wat vreemde vraag ging SnowRepublic op onderzoek uit. En de VVV in Zell am See had voor ons het antwoord!

Bananen in de boom bij de Sonnkogelbahn in Zell am See. Bron: schmitten.at

Kunstproject

Het is geen grappenmaker die de bananen in de boom langs de skilift heeft gehangen, maar het fruit is onderdeel van een echt kunstproject. Het project “Art on the Mountain” op de Schmittenhöhe is de grootste open luchttentoonstelling van Europa.

Dit project combineert niet alleen kunst en natuur, maar maakt ook al meer dan 20 jaar indruk op bezoekers van alle leeftijden. Kunstenaars uit Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Italië tonen hun meesterwerken op speciale locaties op de kenmerkende berg van Zell am See, waaronder langs de skilift. Hier kun je meer lezen over dit project.

De bananen hangen er al sinds 1995 en zijn een creatie van Max M. Seibald uit Oostenrijk. Naast de bananen zijn er nog 26 andere kunstwerken die je op de Schmittenhöhe kunt vinden. Een aantal daarvan vind je terug in de bomen. Zo zijn er enorme koffiekoppen in de bomen geplaatst en lijkt er ergens anders een soort houten panty in de boom te hangen!

Hoofdfoto: zellamsee-kaprun.com

Lees hier > alle skilift-vragen


Heb jij nog prangende vragen waarop je nu eindelijk een antwoord wil? stel ze dan in een reactie onder dit artikel. Mailen mag ook, naar redactie@snowrepublic.nl


(Visited 2.679 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.