Hoe worden pistenkilometers berekend?

Door: Saskia Smulders

Je kent het misschien wel: even uitrusten in de lift. Je kijkt een beetje om je heen, mijmert wat, en dan komen er de gekste vragen bij je op. Hoe zit dat eigenlijk? Reporters Saskia en Patricia van Snowrepublic beantwoorden jouw skilift-vragen!

Bij het uitzoeken van een (nieuw) skigebied voor de wintersportvakantie wordt vaak gekeken naar hoe groot een skigebied is. De hoeveelheid pistenkilometers kan bepalend zijn voor de keuze van een skigebied. Logisch dat veel skigebieden dit als onderdeel van hun marketing zien. Maar hoe worden deze kilometers eigenlijk berekend en gaat dat allemaal wel eerlijk?

Dubbeltellingen

Sommige skigebieden rekenen met de zgn. “vallijn”. Deze lijn -over het midden van de piste- meet het aantal meters dat je zou maken als je recht naar beneden zou skiën. Maar jarenlang waren er ook veel skigebieden die de kilometers hanteerden die je zou skiën als je de langste weg (van rand tot rand) naar beneden zou nemen. Komt nog eens bij dat er veel pistes zijn die twee kleuren hebben en beide meters werden bij beide kleuren opgeteld. Een dubbeltelling dus.

Wat is nou de juiste manier?

Een Duitse wintersportjournalist – Christophe Schrahe – heeft er in 2012/2013 onderzoek naar gedaan en pleitte er toen voor om de vallijn als meetmethode te hanteren. Hierdoor meet je een piste maar één keer. Ook telde hij offpiste en skiroutes niet meer mee. Dat zorgde er echter wel voor dat een groot aantal skigebieden hun pistenkilometers naar beneden moesten bijstellen. Ai, dat doet pijn. PR-technisch niet erg handig dus.

pistenkilometers
Het aantal opgegeven kilometers in Serfaus Fiss Ladis klopte wel. | Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis

Dreiging van consumentenclaims

Deze bevindingen zorgden in Oostenrijk voor veel kritiek en was er zelfs de dreiging van claims richting de gebieden over “misleiding en bedrog”, aldus een advocaat in 2013. Zo leek het er heel even op dat consumenten claims zouden kunnen indienen en het teveel betaalde geld terug wilden.

Zo telt het aantal kilometers van de Stubaier Gletsjer geen 129 kilometer maar slechts 47 kilometer en het Hochzillertal-Hochfügen geen 412, maar 159 kilometer. Les Deux Alpes telt geen 228 kilometer aan piste, maar slechts 134 kilometer. Les Trois Vallées, Paradiski en Dolomiti Superski bleken redelijk goed te zitten met hun kilometers en weken maar een klein beetje af van de telling van Schrage.

De skigebieden van Kitzbuhel, Kirchberg, Schladming-Dachstein, Ski Arlberg, Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn zaten keurig op dezelfde metingen als de Duitser. Om de dreiging van mogelijke claims af te wenden en de wil transparanter te zijn moest het anders.

Vallijn is leidend

Daarom is geadviseerd om de methodiek van Schrahe in de Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse gebieden te hanteren: de vallijn is leidend. Wanneer er een piste is die twee kleuren heeft mogen de kilometers alleen maar dubbel geteld worden als ze op de kaart als twee afzonderlijke kleuren staan aangegeven. Daarnaast mogen off piste en skiroutes niet meer worden meegenomen in de tellingen. De exacte criteria volgens Schrahe vind je hier.

Een voorbeeld van een correcte meting volgens Schrahe | Afbeelding: pistenlaegen.com

Schrahe introduceerde ook een “Seal of Approval” een soort van keurmerk dat aangeeft dat een skigebied volgens deze richtlijnen is opgemeten en dus het eerlijke aantal kilometers aangeeft. Skigebieden als Kitzbühel (234 kilometer) en Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn Leogang (270 kilometer) hebben zo’n keurmerk.

Een aantal gebieden in de landen Frankrijk en Italië volgen sinds 2018 deze nieuwe richtlijnen. Zo moest Espace San Bernardo het aantal pistenkilometers na de metingen van Schrahe bijstellen van 160 naar 152 kilometer. Inmiddels heeft Schrahe ook voet aan de grond gekregen in Canada waar het eerste skigebied Panaroma Mountain Resourt volgens zijn methodiek is opgemeten.

Tegenwoordig is er ook een tendens dat een skigebied twee metingen opgeeft: de ene de vallijnmeting en de andere de effectieve kilometers waarbij de laatste dan de “oude” meting is. Kun je kiezen 🙂


Onze rubriek Skilift-vragen geeft antwoorden op dingen die je je afvraagt als je in de skilift zit


Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons via redactie@snowrepublic.nl. Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!

Hoofdfoto: Patricia Christiani

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer