Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Hoewel ze steeds vaker vervangen worden door stoeltjesliften, zijn sleepliften nog vaak het eerste liftje dat de beginnende wintersporter neemt. Waarom? Niet omdat het zo makkelijk is, maar omdat de sleepliften over het algemeen korte liften zijn voor beginnerspistes of dienen als verbinding tussen liften of gebieden.

Sleeplift
En toch heeft het ook wel wat, samen in de sleeplift!

Niet altijd even gemakkelijke liften voor beginners, daarom een aantal tips (voor jezelf of misschien wel voor je maatje die je voor het eerst de berg op meeneemt).

1. Ga niet zitten op de sleeplift

De sleeplift trekt je voort, maar is niet voor niets een sleeplift. Zelf ben ik dit ooit vergeten te vertellen tegen een beginnende snowboarder met alle gevolgen van dien.

2. Skiërs: anker achter je,

Voor skiërs is het het handigst als je voor de lift gaat staan met beide benen naast elkaar en je zo laat trekken door de lift.

3. Snowboarders: anker tussen je benen

Voor snowboarders is het het handigst als je met je de lift tussen je beiden benen doet en je op die manier laat trekken door de lift. Snowboarders doen vaak de achterste binding los. Op die manier kun je bij het instappen en uitstappen nog even steppen en val je minder snel.

4. Kijk naar voren, gewicht op de goede plaats

Het naar voren kijken helpt om te anticiperen op wat er voor je ligt.

sleeplift
Aaaah, wat is ie lief he!

Skiers: verdeel je gewicht. Snowboarders: Leun licht op je voorste been, dit doe je waarschijnlijk automatisch al wat meer als je je achterste binding los hebt gedaan.

5. Gevallen? Geen ramp, maar probeer wel zo snel mogelijk aan de kant te gaan

Vallen in een sleeplift gebeurt regelmatig. Val je helemaal in het begin dan zal de lift misschien even worden stopgezet, maar ben je wat verder dan misschien niet. Hoe dan ook is het zaak dat je zo snel mogelijk aan de kant gaat om eventuele botsingen te voorkomen.

En soms gaat het dan toch nog helemaal fout, kijk maar eens naar de video hieronder.

Ken jij iemand die ook niet zo super handig is in de sleeplift?

(Visited 745 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer