Hoewel ze steeds vaker vervangen worden door stoeltjesliften, zijn sleepliften nog vaak het eerste liftje dat de beginnende wintersporter neemt. Waarom? Niet omdat het zo makkelijk is, maar omdat de sleepliften over het algemeen korte liften zijn voor beginnerspistes of dienen als verbinding tussen liften of gebieden.

Sleeplift
En toch heeft het ook wel wat, samen in de sleeplift!

Niet altijd even gemakkelijke liften voor beginners, daarom een aantal tips (voor jezelf of misschien wel voor je maatje die je voor het eerst de berg op meeneemt).

1. Ga niet zitten op de sleeplift

De sleeplift trekt je voort, maar is niet voor niets een sleeplift. Zelf ben ik dit ooit vergeten te vertellen tegen een beginnende snowboarder met alle gevolgen van dien.

2. Skiërs: anker achter je,

Voor skiërs is het het handigst als je voor de lift gaat staan met beide benen naast elkaar en je zo laat trekken door de lift.

3. Snowboarders: anker tussen je benen

Voor snowboarders is het het handigst als je met je de lift tussen je beiden benen doet en je op die manier laat trekken door de lift. Snowboarders doen vaak de achterste binding los. Op die manier kun je bij het instappen en uitstappen nog even steppen en val je minder snel.

4. Kijk naar voren, gewicht op de goede plaats

Het naar voren kijken helpt om te anticiperen op wat er voor je ligt.

sleeplift
Aaaah, wat is ie lief he!

Skiers: verdeel je gewicht. Snowboarders: Leun licht op je voorste been, dit doe je waarschijnlijk automatisch al wat meer als je je achterste binding los hebt gedaan.

5. Gevallen? Geen ramp, maar probeer wel zo snel mogelijk aan de kant te gaan

Vallen in een sleeplift gebeurt regelmatig. Val je helemaal in het begin dan zal de lift misschien even worden stopgezet, maar ben je wat verder dan misschien niet. Hoe dan ook is het zaak dat je zo snel mogelijk aan de kant gaat om eventuele botsingen te voorkomen.

En soms gaat het dan toch nog helemaal fout, kijk maar eens naar de video hieronder.

Ken jij iemand die ook niet zo super handig is in de sleeplift?

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer