Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een aangescherpt reisadvies voor Noord-Italië door het Coronavirus

Door: Karin Nijhof

Het zat eraan te komen. Sinds vandaag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken met onmiddellijke ingang het reisadvies naar Noord-Italië aangescherpt. Momenteel zijn er 2263 mensen besmet met het Coronavirus in Italië. Inmiddels zijn er al 79 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar Noord-Italië te reizen als dat noodzakelijk is. Wat betekent dit voor jouw wintersportvakantie? 

Reisadvies Italië
Reisadvies Italië. Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Regio’s in Noord-Italië met een aangescherpt reisadvies

Het aangescherpte reisadvies geldt onder andere voor de regio’s, Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino- Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
Een reisadvies is wat het woord al zegt, een advies, in dit geval een dringend advies met de boodschap “ga niet op vakantie als het echt niet hoeft.” Men kan je echter niet dwingen. Een reisadvies is niet bindend en blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Bij een verzekeraar krijg je met het afgegeven reisadvies geen geld terug voor je vakantie. Het gebied in Noord-Italië had eerst de kleur-code geel, inmiddels is de kleur oranje. Als je geld terug wil krijgen van de verzekering dan moet het gebied de kleur-code rood hebben.

Reisadvies helpt om verdere verspreiding met het Coronavirus binnen Nederland te voorkomen

Het komt maar weinig voor binnen Europa dat er zo’n reisadvies wordt afgegeven. Men hoopt dat er met het aangescherpte reisadvies minder “Nederlanders” naar Noord-Italië vertrekken. Er wordt gedacht dat het nog steeds kansrijk is om het virus in Nederland de kop in te drukken. Daarnaast is er een link tussen de Nederlanders met het Coronavirus welke in Noord-Italië zijn geweest. Als er Nederlanders naar Noord-Italië blijven gaan, dan blijft het “dweilen met de kraan open.”

900 Groningse studenten blijven in Noord-Italië

Een paar dagen geleden vertrokken er 900 studenten van de Groningse studentenvereniging Vindicat naar de regio Sestrière in Noord-Italië. Ondanks het aangescherpte reisadvies blijven de studenten op hun wintersportbestemming en kijken ze per dag of ze blijven. In Sestrière is nog geen paniek. De mensen die besmet zijn geraakt met het Coronavirus zitten niet in Sestrière maar honderden kilometers verderop.

Aanstaande zaterdag keren de studenten weer terug naar het hoge noorden. Zij vertrekken eerder wanneer er besmettingen met het Coronavirus in Sestrière opduiken of wanneer de regio de kleur-code rood krijgt. Er is nauw contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de GGD en het RIVM. De studenten krijgen terug in Nederland een brief van de GGD met instructies om mogelijk verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Bron tekst: NOS en DVHN


LEES MEER WINTERSPORTNIEUWS OP snowrepublic.nl


(Visited 5.549 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer