Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanaf vrijdag 9 maart ga ik jullie laten meegenieten van het skigebied Serre Chevalier. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor gevorderde skiërs zowel on- als off-piste.

De reis

Ik vertrek vanaf luchthaven Schiphol voor een vlucht van zeventig minuten naar Turijn. Vanaf Turijn is er een ruim twee uur durende transfer naar Serre Chevalier. Voor mij is dit de eerste keer dat ik deze route volg dus ik ben wel benieuwd. Tot nu toe reisde ik via Genève, Lyon, Venetië of zelfs Marseille. Wat blijft als je vliegt is altijd een transfer naar de skigebieden van zo een twee a drie uur. Persoonlijk vind ik dit altijd wel een mooie trip omdat als ik met mijn gezin op vakantie ga, we doorgaans met de auto rijden. Je raadt het al, ik ben dan de chauffeur en kan niet echt van de schoonheid van de omgeving genieten. Rijden in de bergen vergt focus en concentratie op de weg. Van zo een transfer met een chauffeur geniet ik dus eigenlijk altijd extra. 

Aankomst in het skigebied

Vrijdagmiddag kom ik rond één uur in de middag aan in Le Monêtier Les Bains waar ik om twee uur ’s middags verwelkomd zal worden in de Spa met natuurlijke warmwaterbronnen.

Kaart zuidelijke alpen
Kaart zuidelijke alpen

Waar ik doorgaans zo snel mogelijk wil inchecken en het gebied wil gaan verkennen, mag ik op deze reis dus eerst geweldig gaan ontspannen. Wat een straf :). Wil je alvast zien waar ik me ga ontspannen? Klik dan gerust hier. Rond vijf uur kan ik dan ski’s en schoenen gaan laten aanmeten en in gaan checken in het eerste hotel van deze trip. Tijdens mijn vooronderzoek werd ik al behoorlijk blij bij het zien van de hotelkeuze. Dit wordt, na het onvermijdelijke en ernstig gewaardeerde diner ’s avonds, een geweldige nacht slapen om op zaterdag compleet relaxed en goed gevoed het gebied te gaan verkennen.

Man, do i love the French kitchen!

Serre Chevalier

Het gebied van Serre Chevalier is aantrekkelijk omdat de verhouding tussen het aantal bedden en het aantal pistekilometers heel gunstig is. Hierdoor lijkt het zelden druk in het gebied. Wat cijfers over het gebied:

  • Aantal pistes: 81 (13 zwart, 30 rood, 25 blauw en 13 groen).
  • Oppervlakte pistes: 410 hectare geprepareerde pistes.
  • Oppervlakte skigebied: 3901 hectare (veel off-piste mogelijkheden)
  • Aantal skiliften: 61 (waarvan inmiddels het merendeel snelle stoeltjesliften).
  • vijf verschillende ‘Fun Parcs’ van beginner tot expert.
  • tachtig procent van de pistes boven 2000 meter.
  • Veilige ski-touring mogelijkheden voor alle niveaus (tot 800 meter stijging)

Kortom, een erg uitdagend gebied waar ik me zeer op verheug. Wil je mijn reis volgen? Houdt dan onze facebookpagina en de website goed in de gaten. Mocht je vragen hebben of specifiek iets willen zien? ‘Do not hesitate’ en stel mij je vragen via een bericht of via Social Media.

Snowpark Serre Chevalier
Snowpark Serre Chevalier

Serre Chevalier, de app

screenshot app serre chevalier
screenshot app serre chevalier

Ook dit gebied heeft een eigen app die ik uiteraard ook zal gaan testen. Ik heb de app al gedownload via de app-store en ga jullie op de hoogte houden van de werking. In mijn reisverslag dat medio volgende week hier op de website zal verschijnen, kunnen jullie mijn ervaringen lezen.

Brides les Bains

Na het bezoek aan het skigebied van Serre Chevalier, reis ik door om zondag en maandag het gebied rond Brides Les Bains nog kort te verkennen. Ik ga daar skiën en sneeuwschoen wandelen. Ook van deze ervaring ga ik jullie natuurlijk op de hoogte brengen. Heb je nog tips over bovenstaande gebieden? Laat het mij dan weten zodat ik hier in mijn reisverslag ook aandacht aan kan besteden.

Meer info: website France Montagnes website Serre Chevalier website Brides les Bains

(Visited 324 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer