Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De prefectuur van Savoie en Metéo France geven voor vandaag, dinsdag 28 december, en ook voor morgen woensdag 29 december 2021 een waarschuwing af voor het risico van lawines als gevolg van regen en een geleidelijke stijging van de sneeuwgrens boven de 2.000 meter. De sneeuw wordt hierdoor instabiel en kan leiden tot lawines, sneeuw- en modderstromen. Dit geldt ook voor de gebieden in Isère en Haute-Savoie.

Waarschuwing lawines

De bijzonder milde temperaturen van de afgelopen dagen en de geleidelijke stijging van de sneeuwgrens boven een hoogte van 2.000 meter kunnen de komende uren tot lawines leiden. Météo France heeft daarom Savoie, maar ook Isère en Haute-Savoie op lawinewaakzaamheid geel geplaatst. Dit is een waarschuwing voor de risico’s van lawines, sneeuw- en modderstromen, vooral op woensdag 29 december. 

“De aanzienlijke ophoping van neerslag zou de 30 tot 50 centimeter verse sneeuw die op 28 december viel, kunnen destabiliseren”, zegt de prefectuur in een persbericht.

Metéo France zegt dat tijdens de neerslag er lawines kunnen voordoen, vaak middelgroot. Dit kan voorkomen op lager gelegen gebieden (tussen de 2.000- 1.400 meter), maar ook daaronder. Hoger, boven de 2.500 meter, kunnen lawines per ongeluk worden geactiveerd door een delicate grip” van de sneeuw. 

Ben je op dit moment op wintersport in Frankrijk? Doe dan voorzichtig aan en hou de lokale berichten in de gaten. Voorlopig blijft het behoorlijk zacht in de Alpen, zoals je ook kunt lezen in het weerbericht van Alpenweerman.

Bron: France 3 | Hoofdfoto: Pixabay


Anderen lazen ook:

(Visited 253 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer