Waarom zijn perfecte skisokken voor mij zo belangrijk?

Door Floor Ameyde

Een goede skitechniek valt en staat met het juiste materiaal. Een passende ski, een op maat gemaakte schoen, maar ook… de juiste skisok! Je voeten zijn het stuur, wat jij met je voet doet, is dat wat er met je ski gebeurt. Goed gevoel in je voet is dus essentieel en niets is zo vervelend als een te dikke sok, of een koude jeukende of geïrriteerde voet. Ook wrijvingen in je schoen wil je echt niet hebben. Stel je voor, een blaar op je voet na een dag op de piste…

Ik ben heel blij dat Snowrepublic fan is van Flocks, de door mijzelf ontwikkelde skisokken. En jij kunt ze winnen! Bekijk onderaan dit artikel hoe je meedoet aan de eerste win-actie van deze winter.

Mijn basis

Skisokken
Floor van Ameyde

Voor mij is de perfecte sok mijn basis. Ik wil een sok die voelt als een tweede huid, een sok die je eigenlijk niet voelt maar die je voeten toch warm houden en zorgen voor de bescherming die het nodig heeft. Als (wedstrijd)skiër heb ik schoenen aan die volledig op maat zijn gemaakt, eigenlijk misschien wel een tikkeltje té klein zijn, waardoor ik een optimaal gevoel heb tussen mijn voet en de ski. En dat is immers waar het om gaat.

De ski, de schoen en ik willen één zijn, dat zorgt uiteindelijk voor de beste besturing. Hoe dunner de sok, hoe meer gevoel en dus hoe beter ik kan voelen wat er onder mij gebeurt. Simpelweg is een goede (dunne) sok dus onmisbaar.

Op zoek naar wat nieuws

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat er eigenlijk geen sok is waar ik nou echt alles in vond wat het moest hebben. Was de sok dun, dan was het niet van het juiste materiaal. Had ik het juiste materiaal dan was het weer te dik. Daarbij waren de sokken altijd maar saai zwart of grijs. De sokken zijn al dertig jaar hetzelfde. Zelfs mijn moeder heeft vroeger nog geskied in de sokken waar menig skiër nu nog de berg mee afkomt.

Ik moest op zoek naar iets nieuws, iets beters, de perfect sok met het juiste materiaal, de juiste dikte én een coole uitstraling. Ik wilde al mijn expertise en kennis, passie voor de sport en ervaringen inzetten om een sok te maken waar iedereen verliefd op wordt.

Een groot avontuur

Omdat ik niet alleen mijzelf maar ook iedereen om mij heen wil laten ervaren wat een goede skisok met je doet ben ik Flocks gestart. Met mijn sokken ervaar je het buiten zijn als één groot avontuur. Buiten zijn is vrijheid, het laat je gaan en staan waar je wilt. Freedom to move noemen we dat. Flocks is made to move.

Wintersport begint met de juiste skisok en met Flocks kan ik dat iedereen zelf laten voelen. Niet alleen op de ski’s, ook tijdens de koude en natte winterse dagen zijn Flocks geschikt om te dragen. Er is namelijk niks zo vervelend als koude voeten.

“Wintersport begint met de juiste skisok en met Flocks kan ik dat iedereen zelf laten voelen”

Flocks zijn flinterdunne sokken, wat zorgt voor minder wrijving en meer comfort. Door gebruik te maken van 70% merino wol geef je je voeten de aandacht die ze nodig hebben. Naast dat merino wol, wol is wat niet kriebelt, heeft het een antibacteriële werking en effectieve temperatuurregeling.

Stinkvoeten zijn verleden tijd! Daarnaast heb ik met Flocks niet alleen gedacht aan kwaliteit maar ook aan uitstraling. Deze sok mag, door het mooie design, gezien worden.

Ga naar Flocks.today


WIN-ACTIE: win een paar Flocks!

Snowrepublic is fan van Flocks en daarom verloten we graag 2x een paar skisokken onder de lezers en volgers. Wat moet je daarvoor doen? Gewoon even dit artikel delen op Facebook (klik hier om te delen) en de Facebookpagina (Facebook.com/snowrep) liken.

Op 10 november 2019 zal de loting plaatsvinden.


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer