Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Waarom Levi je volgende bestemming is

Door Edwin Hagenouw

Ga je ieder jaar naar dezelfde skibestemming, maar ben je er eigenlijk wel een beetje op uitgekeken? Dan hebben wij een prachtig alternatief! Levi in Lapland is sneeuwzeker en super trendy. Bovendien gaat een wintersportvakantie in Fins Lapland veel verder dan skiën of snowboarden alleen. Daarom 5 redenen waarom Levi je volgende wintersportbestemming is. 

  1. Uitstekende skipistes

Vergeleken met de skigebieden in de Alpen is Levi maar klein. Met een totaal aantal van 43 skipistes kun je je er echter uitstekend vermaken. Het skigebied van Levi beschikt over blauwe, rode én zwarte skipistes en om te onderstrepen dat skiën hier echt uitdagender is dan je zou denken hoeven we de World Cup maar te noemen. Ieder jaar komen de beste skiërs ter wereld in november naar Levi om daar deel te nemen aan de wereldkampioenschappen slalom.

Knisperend verse sneeuw onder je ski’s
  1. Geen rijen bij de skiliften

Zat van de lange rijen voor de skiliften in de Alpen? Niets van dat alles in Levi. Zelfs in het hoogseizoen zit je na een afdaling al weer snel in één van de 28 skiliften naar boven. Dankzij de Lapse safari’s die de hele dag door in de omgeving van Levi plaatsvinden is het bovendien nooit druk op de skipistes. Uitstekende pistes die je vaak nog helemaal voor jezelf hebt ook. Wat wil je nog meer?

Levi in Lapland
Samen genieten van de zonsondergang
Ook de zonsopkomst is sensationeel mooi in Levi
  1. Skiën in de avonduren

Skiën tot de schemer invalt. Het is een gegeven in de Alpen, waar de skipistes aan het einde van de middag sluiten. In Levi, waar de dagen in december en januari kort zijn, wordt het pas echt leuk als het donker wordt. Bijna alle skipistes worden namelijk volledig verlicht en zo kun je tot in de late uurtjes meters blijven maken. Zelfs na het avondeten nog!

Levi in Lapland
  1. Meer dan alleen skiën

Lapland wordt natuurlijk geassocieerd met de typische Lapse safari’s. En dat is inderdaad nou net de kracht van Levi. Overdag neem je deel aan een huskysafari of sneeuwscootertocht, ’s avonds ga je een paar uurtjes skiën en in de nacht wacht je op het magische noorderlicht. Dat is nog eens een après-ski! En uiteraard zijn alle accommodaties voorzien van een sauna, hoe kan het ook anders in het land waar meer sauna’s dan mensen zijn?

Verbeter je skills in het uitdagende snowpark
  1. Aan de voet van de skipiste

“Hoe laat vertrekt de laatste skibus?” Die vraag hoef je in Levi niet te stellen, want je overnacht gewoon aan de voet van de skipistes. ’s Ochtends voor de huskysafari nog even een uurtje op de lange latten? Doen. Die ellendige transfer van je hotel of appartement naar de voet van de pistes blijft je immers bespaard.

Sprookjesachtig uitzicht over Levi

Overtuigd? Een wintersportvakantie in Levi boek je bij de Lapland specialist Voigt Travel. Bekijk snel het grootste aanbod met reizen naar Levi op lapland.nl. Meer info over het skigebied van Levi? Klik dan op deze link.

(Visited 1.047 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer