Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Waarom je in maart naar Les Portes du Soleil moet gaan

Door Isa de Laat

Het Franse gebied Les Portes du Soleil is met ruim 600 kilometer aan piste, verspreid over twee landen, een van de grootste skigebieden ter wereld. Dat het een groot en gevarieerd skigebied is, is duidelijk. Maar dit gebied heeft meer te bieden, zoals bijvoorbeeld de vele evenementen die worden georganiseerd. Veel van deze evenementen vinden plaats in de maand maart. In dit artikel leg ik je uit waarom je in maart voor de evenementen naar Les Portes du Soleil moet.

Morzine
Morzine           foto: Pixabay

Morzine Ladies Night Tour (Avoriaz, 5 maart 2019)

Het eerste evenement in maart is de ‘Morzine Ladies Night Tour’. Met de Morzine Ladies Night Tour wil de organisatie aandacht besteden aan wedstrijdskiën voor vrouwen. De beste technische skiërs van de Franse teams zullen deelnemen aan deze parallel slalom. Voor de bezoekers is dit evenement gratis te bezoeken.

Vanaf 16:30 uur zijn er kleurrijke optochten door de straten van Morzine, gratis glühwein en warme chocolademelk. Wanneer de wedstrijd is afgelopen is er vuurwerk en een feest met een DJ bij hotel Le Tremplin aan de voet van de berg.

Rock the Pistes (Portes du Soleil, 17-23 maart 2019)

Rock the Pistes is een festival in Portes du Soleil wat een hele week duurt. Wanneer je een skipas van het gebied hebt, is het festival gratis. In Portes du Soleil tijdens Rock the Pistes heb je vijf grote live concerten op de pistes. In de rest van de dorpjes in Les Portes du Soleil zijn 30 après-ski concerten te vinden. Naar het festival gaan 28000 festivalgangers.

Opvallend is dat het podium zich elke dag verplaatst van skioord naar skioord, onwerkelijk als je denk dat veel van het gebruikte materiaal per helikopter versleept moet worden.

Snowboxx (Avoriaz, 23-30 maart 2019)

Wil jij een muziekfestival en wintersportvakantie combineren? Dan is Snowboxx het ultieme evenement voor jou. Dit festival bevindt zich een week lang in Avoriaz. Avoriaz wordt omgetoverd tot een festival met raves en verschillende activiteiten. Een deel van de line-up is al bekend, zo komen: Craig David’s TS5, Jax Jones, Rudimental en Wilkinson.

Daarnaast organiseren ze bijvoorbeeld iglo feesten en comedy avonden. Een ticket voor een hele week heb je vanaf 239 euro (zonder vervoer). Voor een weekend of een ‘short stay’ heb je een kaartje vanaf 125 euro (zonder vervoer).

Avoriaz
Avoriaz    foto:Pixabay

Ski Color (Les Gets, maart 2019)

Rond 11 maart wordt in Les Gets elk jaar het Ski Color feest gehouden. Een soort van Nederlandse Color Run, maar dan op ski’s. De informatie over de Ski Color 2019 is nog niet beschikbaar. Het toeristenbureau van Les Gets wist mij te vertellen dat het nog niet helemaal bevestigd is, maar het Ski Color event waarschijnlijk weer georganiseerd wordt op de Mont Chèry piste. Meer informatie zal hierover spoedig bekend worden gemaakt op de website en Facebook pagina van het toeristenbureau van Les Gets.

Sneeuwzekerheid 2019

Een risico van het bezoeken van Les Portes du Soleil in maart is de sneeuwzekerheid. In maart is over het algemeen de kans op sneeuw iets minder hoog dan in de voorgaande maanden. Maar met uitzondering van de vroege uurtjes (opgevroren pistes) zijn de condities in de ochtend en de rest van de dag, meestal erg goed in maart. Veel dorpen zullen aan het einde van maart wel weer groen ogen, maar toch is er nog een redelijke kans dat zelfs de dalafdaling open is.


Lees hier meer over wintersporten in Frankrijk


(Visited 649 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer