Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op naar Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Door Pauline van der Waal

Ongelofelijk maar waar: er schijnen nog steeds wintersporters te zijn die nog nooit in het Oostenrijkse Skicircus zijn geweest. Ik ben zelf diverse keren in dit skigebied geweest en leg je hieronder uit waarom ook jij deze wereldberoemde wintersportplaats binnenkort zeker een keer moet bezoeken.

Meer dan 270 kilometer piste

Je kent het gebied van Saalbach waarschijnlijk beter in combinatie met het buurdorp: Saalbach-Hinterglemm. Ook het dorp aan de andere kant van de berg, Leogang, is met het gebied verbonden, wat leidde tot de slogan ‘Irrsinnig Gross’. Sinds de winter van 2016 is ook Fieberbrunn daar bij gekomen, waardoor er in totaal een heerlijk groot gebied ontstond.

Kilometervreten kan in Saalbach als de beste
Kilometervreten kan in Saalbach als de beste

Wat ik daar zelf het leukste aan vind, is dat het gebied echt uitnodigt tot kilometervreten. Er zijn namelijk zo’n 70 liften in totaal, en een gevarieerd aanbod van 140 kilometer blauw, 112 rood en 18 kilometer aan zwarte pistes. Je kunt een hele ronde skiën van het achterste puntje van Hinterglemm tot Vorderglemm voorin het dorp. Let er wel op dat je tegen de klok in skiet, want via de blauwe 2B naar Vorderglemm kun je alleen naar beneden en vervolgens slechts aan de andere kant van het dal weer naar boven. Of ga voor nog wat meer uitdaging en ski The Challenge.

Kijk maar eens op de pistekaart hieronder, dan kun je je er wel een voorstelling bij maken.

Heb je je dagtocht al uitgestippeld?
Heb je je dagtocht al uitgestippeld?

Op de interactieve pistekaart op de website kun je trouwens realtime zien welke liften en pistes geopend zijn en welke (nog) niet.

Gezelligheid op de piste

Het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn is een echt Oostenrijks gebied, waarbij het wemelt van de gezellige berghutten voor een koffie, lunch, of toch een biertje of schnapps. Door het gebied heen vind je er meer dan 60, dus die ga je in één weekje wintersport heus niet allemaal aantikken.

Een absolute must is trouwens de wereldberoemde Hinterhagalm, bovenaan de beginnerspiste in het dorp van Saalbach. Dit is après-ski zoals het bedoeld is. Aan het einde van de middag verzamelen alle skiërs en boarders zich in deze oude alm. Sinds de opening in de winter van 1976-1977 danst eigenaresse Evi dagelijks om 5 uur ’s middags de ‘Herzerltanz’, waarbij ze het publiek bedelft onder kleine hartjes.

Après-ski in de Hinterhag Alm
Après-ski in de Hinterhag Alm

Gezelligheid náást de piste

Niet alleen overdag en tijdens de après-ski is het gezellig, de dorpen zelf hebben ook genoeg te bieden. Leuke restaurants, gezellige bars, en dat allemaal op een steenworp afstand van de pistes en skiliften.
En heb je een dagje geen zin om te skiën? Geen probleem! Je hebt genoeg activiteiten om je de hele week te vermaken, zoals curling, een arresleetocht, of een sneeuwschoenwandeling.

Wil je meer weten over dit geweldige gebied? Kijk dan op de website van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanuit daar klik je direct door naar de afzonderlijke gebieden.

Wil je meer lezen over het Skicircus? Lees dan snel meer van onze artikelen!

(Visited 499 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer