Blije koppies als de allereerste piste is bedwongen

Door: Pauline van der Waal | Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het gezellige Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is fantastisch voor een vakantie met het hele gezin. Veel blauwe pistes om de eerste bochtjes  te draaien en extra pret op de Funslopes, het Familypark en de Snowtrails. De aantrekkelijke aanbiedingen voor gezinnen maken het plaatje compleet. Lees hier meer over deze geweldige bestemming.

Lees alles over vakantie met het hele gezin in het Skicircus.

© saalbach.com, Mirja Geh
© saalbach.com, Mirja Geh

Met 140 kilometer blauwe piste perfect voor kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Bovendien is het familiealbum niet compleet zonder foto’s van de kleintjes in de sneeuw. Leg de eerste meters en bochtjes op de piste vast, en natuurlijk het eerste tochtje met de skilift naar boven. Al snel kunnen de kleintjes mee met hun ouders om een tochtje te maken.

Doordat maar liefst 140 van de 270 kilometer bestaat uit blauwe pistes, is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn de ideale wintersportbestemming voor kleine pistekabouters. Natuurlijk leren ze hier van jongs af aan de juiste techniek om te kunnen skiën, snowboarden en freeriden. Voor de gevorderde skiërtjes zijn er uitdagende lessen om snel nóg beter te worden.

Check hier alle leuke attracties voor kinderen in Saalbach

Spelenderwijs leren skiën

Door het hele gebied verspreid vinden de jonge skiers nog meer spannende uitdagingen. Pak een Funslope mee en zie de lach op de gezichtjes. De slope start met een spannende sneeuwtunnel, waarna de kleintjes met Speedboost op de slope komen. Heuveltjes, bochten, het hoort er allemaal bij. Aan het einde wacht Slopy, die iedere skiër beloont met een high-five!

Fun op de Funslope. © Patrick Steiner
Fun op de Funslope. © Patrick Steiner

Snow Trails zorgen voor een betere techniek

Als je lol hebt, leer je beter! Dat geldt ook voor skiën. De Snow Trails liggen door het hele skigebied en hebben een golvend parcours, kleine schansjes en af en toe een steil bochtje. Goed om de skitechniek te verbeteren!

Jump! © saalbach.com, Mirja Geh
Jump! © saalbach.com, Mirja Geh

Familypark voor jonge freestylers

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom kunnen kleine freestylers hun eerste tricks, sprongen en slides oefenen in het Family Park in Saalbach en het Easy Park in Fieberbrunn. Alles onder de knie? Ga dan naar het Freeride Park en Nitro Snowpark op de Asitz, waar ervaren freeriders en freestylers hun vaardigheden kunnen perfectioneren dankzij de Bagjump. Dit is een enorm luchtkussen, waardoor je risicoloos de meest spannende sprongen kunt maken.

In het Family Park. © Patrick Steiner
In het Family Park. © Patrick Steiner

Pret op en naast de piste

Naast skiën is er in de sneeuw nog zoveel meer te beleven. Zo kent het gebied maar liefst zes rodelbanen, waarvan er vier verlicht zijn. Na een dag pistepret heb je in de avond nog genoeg tijd om de hellingen op een rodel te bedwingen.

Ook een prachtige winterwandeling of een ritje met de arrenslee behoort tot de mogelijkheden. Een uitstapje naar het hoogste wandelpad van Europa is een echte aanrader!

Lees meer over het Boomtoppenpad en de Golden Gate Bridge of the Alps

Leer langlaufen of ga schaatsen

Ook in het dal kun je op de lange latten terecht: de langlauflatten om precies te zijn. Maak je kilometers in het Nordic Park in Saalfelden Leogang. Dolle pret gegarandeerd, want de paden met heuvels en bochten zorgen voor een spannende tocht. Hou je meer van ijs dan van sneeuw? Bind dan de schaatsen onder en draai je rondjes op de nabijgelegen natuurijsbaan.

Skiën met de hele familie. © saalbach.com, Mirja Geh
Skiën met de hele familie. © saalbach.com, Mirja Geh

Volle kracht vooruit!

Nóg meer attracties? Ja hoor! Bij het middenstation Streuböden in Fieberbrunn ligt Timoks Alpine Coaster, een rodelbaan op rails. Neem plaats in je karretje en volle kracht vooruit! Voor dierenvrienden is er de geweldige lamawandeling. Ga op pad met je de lama’s Ronaldo, Loriot, Coco, Felix en Diego en bekijk de omgeving op een andere manier.

In opperste concentratie naar de finish. © Patrick Steiner
In opperste concentratie naar de finish. © Patrick Steiner

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

En, is het Skicircus iets voor jou en de rest van je gezin? Wij denken van wel! De honderden kilometers piste van het gebied, gecombineerd met Oostenrijkse gezelligheid en de mooie omgeving zorgen voor een geweldige vakantie. Meer weten en boeken? Ga naar Saalbach.com.

Ga naar de website van Saalbach.com

Hoofdfoto: © saalbach.com, Mirja Geh