Stel je een betoverende plek voor, hoog in de majestueuze Dolomieten in Italië, waar de zon altijd schijnt en de sneeuw glinstert als diamanten. Welkom in Carezza, de ultieme wintersportbestemming die skiërs en snowboarders betovert en ook nog eens bijzonder geschikt is voor gezinnen met kinderen. Wat Carezza zo’n fijne plek maakt om te skiën? Om te beginnen de heerlijke pistes, perfect geprepareerd en waar nodig volledig besneeuwd met duurzame sneeuwkanonnen.

Daarnaast ski je waarschijnlijk nergens in zo’n prachtig bergpanorama als hier met de rozekleurende Rosegarten op de achtergrond. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele uren zon die je hier hebt aan de zuidkant van de Dolomieten in het mooie Zuid-Tirol.

Tel daar de fantastische faciliteiten voor kinderen bij op, en je begrijpt waarom wij een wintersport voor het hele gezin naar Carezza van harte aanbevelen. Lees er meer over in dit artikel!

Heel veel faciliteiten voor kinderen. ©wisthaler.com

Meer over het skigebied Carezza in Zuid-Tirol

Carezza ligt tussen de iconische bergmassieven van Rosengarten en Latema en is werkelijk een juweeltje van een bestemming. Met majestueuze bergketens op de achtergrond biedt Carezza een ongeëvenaarde ski-ervaring met adembenemende vergezichten en uitstekende sneeuwcondities. Het beschikt over ongeveer 40 kilometer perfect geprepareerde skipistes.

In totaal heeft Carezza 40 kilometer pistes, 13 liften, 1 sneeuwpark en 200 duurzame sneeuwkanonnen. Daarnaast vind je er natuurlijk skihuur en skischolen, maar ook
3 kinderparken voor de kleinsten. En tot slot: gemiddeld 8 uur zon per dag! Vlakbij Carezza in het Eggental ligt Obereggen met nog een flink aantal pistekilometers, wat het totaal op 90 kilometer brengt.

Lees ook: Waarom je deze winter wilt gaan skiën in Carezza in de Italiaanse Dolomieten

Naast skiën kunnen kinderen hier rodelen. ©wisthaler.com

Hierom genieten kinderen dubbel zo hard in Carezza

Het “King Laurin’s Kinderland” bij de skischool Carezza is een waar paradijs voor de allerkleinsten. Hier kunnen ze genieten van rodelplezier, springkastelen, carrousels, sneeuwheuvels en deskundige instructeurs die hen begeleiden bij hun eerste stappen op de piste. Voor de wat oudere kinderen biedt “Naniland” bij de skischool Carezza kindvriendelijke skilessen en zelfs de allereerste “miniskilift” van Zuid-Tirol. Daarnaast is er een begeleide ski-kleuterschool voor kinderen vanaf twee jaar, en een overdekte speelkamer voor eindeloos speelplezier.

Of je nu kiest voor “King Laurin’s Kinderland” of een van de andere kindvriendelijke gebieden, bij Carezza staat plezier voorop! Carezza zorgt ervoor dat gezinnen samen onvergetelijke momenten kunnen beleven in de vrije natuur, en dat kinderen volop kunnen genieten van de magie van de winter.

Door het snowpark is een echt avontuur ©wisthaler.com

Nieuw dit seizoen voor gezinnen en kinderen

Kinderen zijn dol op Carezza! Er is genoeg voor hen te ontdekken: Het kinderparadijs “Nani” op de Frommer Alm is in samenwerking met de Carezza Skischool opnieuw ontworpen. Een 150 meter lange transportband vervangt nu de vorige sleeplift. Het terrein is zo vormgegeven dat kinderen en beginners stap voor stap kunnen leren skiën (Level 0 op ski’s staan, Level 1 glijden, Level 2 pizzapunt, Level 3 voorzichtig slalommen).

De kinderen kunnen gebruik maken van hun eigen kinderbeugel voor alle skiliften en de drie kinderspeelplaatsen wachten op jonge ski-liefhebbers. Daarnaast is er ook een snelheidsmeter en de König Laurin Challenge voor de wat grotere kinderen die op zoek zijn naar avontuur.

Nergens ski je zo mooi als in Carezza. Foto: Ivan Goller

Boek nu je wintersport naar Carezza met het hele gezin

In Carezza beleven gezinnen samen onvergetelijke momenten te midden van de magie van de winter. Je kunt nog tot april in Carezza terecht, dus waar wacht je nog op? Boek nu je wintersport naar Carezza met het hele gezin en ontdek zelf waarom dit de ultieme bestemming is voor een familiewintersport.

Lees meer over Carezza op de website van Eggental, of ga naar Carezza als familiebestemming

Hoofdfoto: ©wisthaler.com