De paasdagen staan voor de deur, en voor veel skigebieden is dit het laatste weekend dat de liften en piste’s open zijn. Na een aantal prachtige dagen, volgt morgen minder mooi weer. Tijdens Pasen zelf valt er in een deel van de Alpen sneeuw, maar er zijn ook gebieden waar juist de zon schijnt. Vanmiddag nog schijnt in veel gebieden de zon nog. Zo is de lucht in Zwitserland en Oostenrijk op veel plekken blauw, al trekken er hier ook vriendelijk stapelwolken voorbij. Meer bewolking is deze middag in de Franse Alpen aanwezig. Vanavond trekt deze bewolking ook naar de andere Alpenlanden. 

Vrijdag is het overal in de Alpen bewolkt en trekt er een gebied met regen en sneeuw Zwitserland binnen. Deze regen en sneeuw trekt in de loop van de dag ook naar de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. De sneeuwgrens ligt op de meeste plaatsen tussen de 1000 en 1300 meter, in de meeste skigebieden valt de neerslag dus als sneeuw. Gemiddeld valt er 5 tot 15 centimeter verse sneeuw.

Zaterdag ligt het gebied met regen en sneeuw over het oosten van Oostenrijk. Elders in de Alpen is het vaker droog en vooral in Zwitserland en Frankrijk breekt de zon door. Hier is het dus een prachtige skidag. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen de 0 en -3 graden. 


Wintersport win-actie

Door mee te doen aan deze win-actie maak je kans op een Colmar Double Hood Ski Jacket, in maat 42.

Deze wintersportjas is waterdicht (20.000mm) en ademend van hoge kwaliteit.

Advieswinkelprijs: € 665

Klik hier om mee te doen


Tijdens Pasen sneeuw in Oostenrijk 

Zondag ligt het gebied met regen en sneeuw nog steeds over het oosten van Oostenrijk. Hier start Pasen met sneeuwval vanaf 1000 tot 1300 meter. In de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen blijft het vrijwel droog en breekt vaker de zon door. Hier is het een prachtige skidag.

Maar maandag trekt het gebied met regen en sneeuw ook weg uit Oostenrijk. De laatste skidag voor veel wintersportgebieden verloopt hiermee vrij mooi. Overal ligt de temperatuur op 1500 meter net onder nul waardoor de sneeuw op de pistes vrij goed blijft. 

Dinsdag zijn de meeste skigebieden gesloten, maar het wintersportseizoen gaat voor de gletsjersgebieden nog even door. Voor wie nog een wintersport geboekt heeft staan naar één van deze gebieden treft het ook. Vanaf dinsdag stijgen de sneeuwkansen weer en zicht op warm lenteweer is er voor het gehele Alpengebied nog niet.

Tekst: Jeroen Elferink-Ruijsch, WeerOnline

Wil je deze maand nog naar de sneeuw? Lees hier waar je kunt lenteskiën.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer