De paasdagen staan voor de deur, en voor veel skigebieden is dit het laatste weekend dat de liften en piste’s open zijn. Na een aantal prachtige dagen, volgt morgen minder mooi weer. Tijdens Pasen zelf valt er in een deel van de Alpen sneeuw, maar er zijn ook gebieden waar juist de zon schijnt. Vanmiddag nog schijnt in veel gebieden de zon nog. Zo is de lucht in Zwitserland en Oostenrijk op veel plekken blauw, al trekken er hier ook vriendelijk stapelwolken voorbij. Meer bewolking is deze middag in de Franse Alpen aanwezig. Vanavond trekt deze bewolking ook naar de andere Alpenlanden. 

Vrijdag is het overal in de Alpen bewolkt en trekt er een gebied met regen en sneeuw Zwitserland binnen. Deze regen en sneeuw trekt in de loop van de dag ook naar de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. De sneeuwgrens ligt op de meeste plaatsen tussen de 1000 en 1300 meter, in de meeste skigebieden valt de neerslag dus als sneeuw. Gemiddeld valt er 5 tot 15 centimeter verse sneeuw.

Zaterdag ligt het gebied met regen en sneeuw over het oosten van Oostenrijk. Elders in de Alpen is het vaker droog en vooral in Zwitserland en Frankrijk breekt de zon door. Hier is het dus een prachtige skidag. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen de 0 en -3 graden. 


Wintersport win-actie

Door mee te doen aan deze win-actie maak je kans op een Colmar Double Hood Ski Jacket, in maat 42.

Deze wintersportjas is waterdicht (20.000mm) en ademend van hoge kwaliteit.

Advieswinkelprijs: € 665

Klik hier om mee te doen


Tijdens Pasen sneeuw in Oostenrijk 

Zondag ligt het gebied met regen en sneeuw nog steeds over het oosten van Oostenrijk. Hier start Pasen met sneeuwval vanaf 1000 tot 1300 meter. In de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen blijft het vrijwel droog en breekt vaker de zon door. Hier is het een prachtige skidag.

Maar maandag trekt het gebied met regen en sneeuw ook weg uit Oostenrijk. De laatste skidag voor veel wintersportgebieden verloopt hiermee vrij mooi. Overal ligt de temperatuur op 1500 meter net onder nul waardoor de sneeuw op de pistes vrij goed blijft. 

Dinsdag zijn de meeste skigebieden gesloten, maar het wintersportseizoen gaat voor de gletsjersgebieden nog even door. Voor wie nog een wintersport geboekt heeft staan naar één van deze gebieden treft het ook. Vanaf dinsdag stijgen de sneeuwkansen weer en zicht op warm lenteweer is er voor het gehele Alpengebied nog niet.

Tekst: Jeroen Elferink-Ruijsch, WeerOnline

Wil je deze maand nog naar de sneeuw? Lees hier waar je kunt lenteskiën.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer