Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Dat het skigebied van Sölden is een dikke vette aanrader is, kunnen onze reporters met veel motivatie onderbouwen. Redacteuren Ilse en Karin hadden altijd al veel over Sölden gehoord, maar waren er nog nooit geweest. Daar kwam dit jaar eindelijk verandering in. Van 2 tot 5 april verkenden ze het skigebied Ötztal, waaronder Sölden. En eerlijk, beiden waren ze erg onder de indruk! Met als gevolg, heel veel foto’s. En dan is het erg lastig om een kleine selectie te maken. In dit geval onmogelijk! Mocht je denken dat ze aan het overdrijven zijn, beoordeel dan zelf! Ben je wel enthousiast geworden na het zien van de foto’s? Je kan er nog tot 1 mei terecht voor een toffe Spring Break. De laatste sneeuwval is nog zeer recent op 9 april geweest! Dat maakt dat er nu op dit moment nog 138 kilometer van de 143 kilometer aan piste open is!

Verse sneeuw en Kaiserwetter

In de maanden februari en maart was het vooral kaiserwetter op de pistes van en rondom Sölden. Het weerbeeld was stabiel met veel zon en weinig winterse neerslag. Halverwege maart kwam ook daar verandering in. Er viel in een korte tijd veel sneeuw! Reporters Karin en Ilse genoten begin april van alle nieuwe poedersneeuw! De eerste dag sneeuwde het nog, maar daarna was er ruimte voor de zon! Bekijk de sfeerbeelden die zij maakten gedurende hun verblijf in Ötztal, Gurgl & Sölden.

Op dag 2 bleef de mist hangen boven het skigebied van Sölden. Omdat reporters Ilse en Karin een skipas hadden voor het hele skigebied van Ötztal, besloten zij om een gratis skibus te nemen naar Gurgl, een dorp 15 minuten verderop. Dit bleek een goede beslissing, want daar kwam de zon wel door. Echter bleef het ook lichtjes sneeuwen. Het zorgde in ieder geval voor magische beelden!

Op de derde en tevens laatste dag scheen de zon volop en konden ze eindelijk de gletsjers bewonderen. Leuk om te weten is dat de langste afdaling in dit gebied 15 kilometer lang is! Ötztal, we willen zeker terug!

Lekker eten en drinken aan de piste bij deze twee berghutten op een fantastische locatie

Na inspanning, ontspanning….. Genieten in Aqua Dome Längenfeld

Binnenkort meer over Sölden

(Visited 368 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer