Vrouwen vinden rijden met sneeuw drie keer enger dan mannen

Door Edwin Hagenouw

Glibberen over gladde wegen of ruitenwissers die overuren draaien met heftige sneeuwval: rijden met winters weer is een andere tak van sport. Niet alle Nederlanders zijn hier comfortabel mee: bijna de helft (44%) vindt het eng om in de sneeuw of met ijzel te rijden. Vrouwen (62%) hebben hier een stuk meer moeite mee dan mannen (26%).

Regen, mist en gladheid redenen voor Nederlanders om niet de auto in te stappen

Dit blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl naar het rijgedrag van Nederlanders. Het is zelfs zo erg dat 42 procent überhaupt het rijden met slecht weer, zoals bij regen en mist, vermijdt, waarvan vrouwen (51%) vaker dan mannen (33%).

Winterbanden en sneeuwkettingen

Weer of geen weer, met de kerstvakantie in aantocht trekken een hoop Nederlanders met de auto richting de bergen om te wintersporten. Om deze bestemming veilig te bereiken zijn sneeuwkettingen en winterbanden cruciaal, én in bepaalde landen zelfs verplicht. Negen op de tien (88%) Nederlanders zegt zich hiervan bewust te zijn.

vrouwen
Met dit weer adviseren wij winterbanden. Foto: Ryan Wu, Unsplash

Ook in Nederland wordt aangeraden om de banden aan te passen aan het seizoen. Thuis wisselt echter maar 1 op de 2 (49%) automobilisten in de wintermaanden de zomerbanden om.

Geen boete in het buitenland

Hoewel de meesten (85%) de buitenlandse verkeersregels van tevoren goed checken, houden we ons er niet altijd aan. Zo blijkt dat zestien procent weleens een verkeersboete heeft gekregen in het buitenland. Deze bon kwam in een aantal gevallen waarschijnlijk onverwacht: één op de vijf (19%) Nederlanders verwacht namelijk geen boete als ze in het buitenland de regels overtreden.

Samengevat

  • Vrouwen vinden rijden met sneeuw en ijzel bijna drie keer enger dan mannen
  • Slechts één op de twee automobilisten rijdt met winterbanden
  • Eén op de vijf verwacht geen boete na overtreding in buitenland

Lees hier alle wintersport weerberichten


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer