Vrouwen vinden rijden met sneeuw drie keer enger dan mannen

Door Edwin Hagenouw

Glibberen over gladde wegen of ruitenwissers die overuren draaien met heftige sneeuwval: rijden met winters weer is een andere tak van sport. Niet alle Nederlanders zijn hier comfortabel mee: bijna de helft (44%) vindt het eng om in de sneeuw of met ijzel te rijden. Vrouwen (62%) hebben hier een stuk meer moeite mee dan mannen (26%).

Regen, mist en gladheid redenen voor Nederlanders om niet de auto in te stappen

Dit blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl naar het rijgedrag van Nederlanders. Het is zelfs zo erg dat 42 procent überhaupt het rijden met slecht weer, zoals bij regen en mist, vermijdt, waarvan vrouwen (51%) vaker dan mannen (33%).

Winterbanden en sneeuwkettingen

Weer of geen weer, met de kerstvakantie in aantocht trekken een hoop Nederlanders met de auto richting de bergen om te wintersporten. Om deze bestemming veilig te bereiken zijn sneeuwkettingen en winterbanden cruciaal, én in bepaalde landen zelfs verplicht. Negen op de tien (88%) Nederlanders zegt zich hiervan bewust te zijn.

vrouwen
Met dit weer adviseren wij winterbanden. Foto: Ryan Wu, Unsplash

Ook in Nederland wordt aangeraden om de banden aan te passen aan het seizoen. Thuis wisselt echter maar 1 op de 2 (49%) automobilisten in de wintermaanden de zomerbanden om.

Geen boete in het buitenland

Hoewel de meesten (85%) de buitenlandse verkeersregels van tevoren goed checken, houden we ons er niet altijd aan. Zo blijkt dat zestien procent weleens een verkeersboete heeft gekregen in het buitenland. Deze bon kwam in een aantal gevallen waarschijnlijk onverwacht: één op de vijf (19%) Nederlanders verwacht namelijk geen boete als ze in het buitenland de regels overtreden.

Samengevat

  • Vrouwen vinden rijden met sneeuw en ijzel bijna drie keer enger dan mannen
  • Slechts één op de twee automobilisten rijdt met winterbanden
  • Eén op de vijf verwacht geen boete na overtreding in buitenland

Lees hier alle wintersport weerberichten


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer