Vrouw raakt ernstig gewond bij rodelongeluk in Oostenrijk

Door Edwin Hagenouw | Bron: Kronen Zeitung

Een 44-jarige toeriste raakte in de late dinsdagmiddag ernstig gewond bij een rodelongeluk in Oberpinzgau in Salzburg. Volgens de politie had de Duitse vrouw haar sportuitrusting op de verlichte rodelbaan bij de smaragdgondellift in Neukirchen gescheurd en viel ze ongeveer twintig meter naar beneden. De vrouw kwam vervolgens in het bos te liggen. Haar metgezel, die getuige was van het ongeval, informeerde de hulpdiensten.

Wildkogel Arena

Het slachtoffer van het ongeval werd van het steile terrein gered door redders van de Wildkogel Arena en andere werknemers van de Wildkogelbergbahnen. Na eerste hulp van Rode Kruis-helpers en een spoedarts werd ze naar het Zell am See-ziekenhuis gebracht. Ze had geklaagd over hevige pijn in de rug en borst.

Bron: Kronen Zeitung

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer