Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vrouw maakt foto’s op Mölltaler Gletscher en glijdt 200 meter de diepte in

Door Edwin Hagenouw | Bron: Kronen Zeitung

Een 29-jarige Roemeense vrouw beleefde afgelopen woensdag enkele spannende momenten. Ze probeerde een foto te maken op de top van de Baumbachspitze op de Mölltaler Gletscher en gleed daarbij uit op de ijzige ondergrond en schoof ongeveer tweehonderd meter naar beneden. Gelukkig kwam ze daar tot stilstand, waardoor ze het overleefde. Ze raakte bij de val gelukkig slechts lichtgewond.

Het skigebied Mölltaler Gletscher ligt in Karinthië, Oostenrijk. Het is een mooi maar niet erg groot gebied. Druk is het zelden op de zeventien kilometer pistes die het gebied rijk is.

De 29-jarige vrouw was op reis met haar echtgenoot. De twee wilden wat foto’s maken van de top op 3.105 meter toen het ongeluk plaatsvond. Na de val probeerde ze een houvast te vinden, maar gleed vervolgens ongeveer tweehonderd meter bergafwaarts. Haar man bracht het liftbedrijf onmiddellijk op de hoogte. “De bemanning van de C7 was in staat om de gelukkig niet al te ernstig gewonde vrouw met behulp van een touw omhoog te trekken en naar de tussenliggende landingsplaats te vliegen”, volgens de ÖAMTC-vluchtreddingsdienst. De Roemeense werd vervolgens naar het ziekenhuis in Lienz gebracht.


Lees al het wintersportnieuws op snowrepublic.nl > klik hier!


(Visited 519 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer