De pistes helemaal voor jezelf terwijl je de zon langzaam op ziet komen. Heerlijk skiën op vers geprepareerde pistes waar nog geen spoor van skiërs te bekennen is. Wil jij dat ook? Dan is Skikeriki echt iets voor jou! De naam verwijst naar het kraaien van de haan bij het ochtendgloren, want Oostenrijkse hanen kraaien blijkbaar ‘kikeriki’ en geen ‘kukeleku’. Feit is dat je net als de haan vroeg uit de veren moet voor Skikeriki.

Na deze vroege afdalingen hoor je waarschijnlijk je maag rommelen. Goede timing, want na afloop geniet je van een stevig ontbijt wanneer je de andere wintersporters pas uit de lift ziet komen.

Wat een beleving, zo in je eentje bovenop de berg! Foto: Grossarltal

Skikeriki in Grossarltal

Het ochtendskiën in Grossarltal vindt elke woensdag plaats. Skikeriki wordt begeleid door medewerkers van de Grossarler Bergbahnen. Het verzamelpunt is om 7.15 uur bij de ingang van het dalstation van de Panoramabahn. Om de lege pistes te garanderen kunnen er maximaal 25 mensen mee met deze bijzondere activiteit.

Aanmelden kan tot uiterlijk de dag van tevoren om 16.00 uur, of natuurlijk tot de plekken vol zijn.

Sluit af met een lekker ontbijt op de berg ©TVB Grossarltal

Dit kost Skikeriki

Om de zonsopgang te beleven vanaf de ski’s en heerlijke eerste afdalingen te maken, betalen volwassenen € 49,- per persoon, jongeren (geboren 2004-2006) € 43,50 en kinderen (geboren 2007 en later) mogen mee voor € 27,-. Dat is inclusief skiën én een heerlijk ontbijt. Trouwens, als je lid bent van de Ski amadé Friends Club krijg je korting!

Let wel: je moet in het bezit zijn van een geldige skipas voor die dag. De activiteit is niet geschikt voor beginners en aanmelden is verplicht. Oh ja, als je ski’s in het depot staan, check dan even de openingstijden of stal ze de avond van tevoren ergens anders.

Genieten van het uitzicht © Claudia Ziegler

Hier meld je je aan voor Skikeriki

Je kunt je gewoon online aanmelden voor de door jou gewenste woensdagochtend. Tot twee dagen van tevoren kun je nog annuleren. Aanmelden kan hier.

Meer over Grossarltal en Ski amadé

Grossarltal is één van de vijf skiregio’s van Ski amadé, het grootste wintersportparadijs van Oostenrijk. Je kunt er terecht op maar liefst 760 kilometer piste en dat allemaal met één en dezelfde skipas! Het Grossarltal ligt op zo’n 70 kilometer van Salzburg en is daarmee zowel met de auto, trein als het vliegtuig goed te bereiken.

Lees meer over Grossarltal en de andere gebieden van Ski amadé

Hoofdfoto: © Ski amadé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.