Vrijdag sneeuw in Nederland?

Door Patricia Christiani

Sneeuw blijft iets magisch en al helemaal als het in ons eigen landje valt. Ondanks dat we er in ons dagelijks leven er misschien meer last dan plezier van hebben, blijft sneeuw bij ons thuis iets bijzonders hebben. Maar kunnen we deze week al genieten van sneeuw in Nederland?

Alpenweerman deed vanochtend een spannende voorspelling: er is kans dat er een klein laagje sneeuw gaat vallen aanstaande donderdagnacht/vrijdagochtend (12 op 13 december). Met name het oosten en noordoosten zou met z’n neus in de sneeuw, eh boter kunnen vallen. Dit zou dan de eerste sneeuw van de (meteorologische) winter 2019 – 2020 zijn.

Sneeuw in Nederland blijft wel echt lastig te voorspellen, dus we gaan eerst maar eens kijken of dit op de weerkaarten blijft staan!

Het sneeuwde al eens eerder op 13 december in Nederland. In 2017 trok op deze dag een sneeuwgebied over Nederland dat voor grote problemen en code rood zorgde. Op veel plaatsen viel toen 10 tot 15 centimeter sneeuw. Op de Veluwe groeide het sneeuwdek toen lokaal aan tot zelfs 30 centimeter. Dit was het gevolg van een sneeuwgebied over Nederland dat leidde tot grote problemen. In de loop van de middag kwam het openbare leven op verschillende plaatsen met name in de randstad en in het midden van Nederland tot stilstand. Het KNMI schaalde de waarschuwing in een groot deel van het land op tot code rood (Weeralarm). Dat was de eerste waarschuwing code rood in twee jaar.

Zover zal het deze week niet gaan komen, dus laten we hopen dat de voorspelling uitkomt en de sneeuw daarnaast niet voor teveel overlast gaat zorgen.

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Onderzoek: zijn winterbanden overbodig?

Fotos: zo mooi is Nederland onder een laagje sneeuw

Sneeuw in Amsterdam

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer