Vrijdag sneeuw in Nederland?

Door Patricia Christiani

Sneeuw blijft iets magisch en al helemaal als het in ons eigen landje valt. Ondanks dat we er in ons dagelijks leven er misschien meer last dan plezier van hebben, blijft sneeuw bij ons thuis iets bijzonders hebben. Maar kunnen we deze week al genieten van sneeuw in Nederland?

Alpenweerman deed vanochtend een spannende voorspelling: er is kans dat er een klein laagje sneeuw gaat vallen aanstaande donderdagnacht/vrijdagochtend (12 op 13 december). Met name het oosten en noordoosten zou met z’n neus in de sneeuw, eh boter kunnen vallen. Dit zou dan de eerste sneeuw van de (meteorologische) winter 2019 – 2020 zijn.

Sneeuw in Nederland blijft wel echt lastig te voorspellen, dus we gaan eerst maar eens kijken of dit op de weerkaarten blijft staan!

Het sneeuwde al eens eerder op 13 december in Nederland. In 2017 trok op deze dag een sneeuwgebied over Nederland dat voor grote problemen en code rood zorgde. Op veel plaatsen viel toen 10 tot 15 centimeter sneeuw. Op de Veluwe groeide het sneeuwdek toen lokaal aan tot zelfs 30 centimeter. Dit was het gevolg van een sneeuwgebied over Nederland dat leidde tot grote problemen. In de loop van de middag kwam het openbare leven op verschillende plaatsen met name in de randstad en in het midden van Nederland tot stilstand. Het KNMI schaalde de waarschuwing in een groot deel van het land op tot code rood (Weeralarm). Dat was de eerste waarschuwing code rood in twee jaar.

Zover zal het deze week niet gaan komen, dus laten we hopen dat de voorspelling uitkomt en de sneeuw daarnaast niet voor teveel overlast gaat zorgen.

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Onderzoek: zijn winterbanden overbodig?

Fotos: zo mooi is Nederland onder een laagje sneeuw

Sneeuw in Amsterdam

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer