Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vrijdag sneeuw in Nederland?

Door Patricia Christiani

Sneeuw blijft iets magisch en al helemaal als het in ons eigen landje valt. Ondanks dat we er in ons dagelijks leven er misschien meer last dan plezier van hebben, blijft sneeuw bij ons thuis iets bijzonders hebben. Maar kunnen we deze week al genieten van sneeuw in Nederland? 

Alpenweerman deed vanochtend een spannende voorspelling: er is kans dat er een klein laagje sneeuw gaat vallen aanstaande donderdagnacht/vrijdagochtend (12 op 13 december). Met name het oosten en noordoosten zou met z’n neus in de sneeuw, eh boter kunnen vallen. Dit zou dan de eerste sneeuw van de (meteorologische) winter 2019 – 2020 zijn.

Sneeuw in Nederland blijft wel echt lastig te voorspellen, dus we gaan eerst maar eens kijken of dit op de weerkaarten blijft staan!

Het sneeuwde al eens eerder op 13 december in Nederland. In 2017 trok op deze dag een sneeuwgebied over Nederland dat voor grote problemen en code rood zorgde. Op veel plaatsen viel toen 10 tot 15 centimeter sneeuw. Op de Veluwe groeide het sneeuwdek toen lokaal aan tot zelfs 30 centimeter. Dit was het gevolg van een sneeuwgebied over Nederland dat leidde tot grote problemen. In de loop van de middag kwam het openbare leven op verschillende plaatsen met name in de randstad en in het midden van Nederland tot stilstand. Het KNMI schaalde de waarschuwing in een groot deel van het land op tot code rood (Weeralarm). Dat was de eerste waarschuwing code rood in twee jaar.

Zover zal het deze week niet gaan komen, dus laten we hopen dat de voorspelling uitkomt en de sneeuw daarnaast niet voor teveel overlast gaat zorgen.

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Onderzoek: zijn winterbanden overbodig?

Fotos: zo mooi is Nederland onder een laagje sneeuw

Sneeuw in Amsterdam

(Visited 487 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer