Vooral mensen die richting Oostenrijk rijden moeten rekening houden met slecht weer onderweg

In de Alpen ligt op de meeste plaatsen veel sneeuw en de sneeuw is van uitstekende kwaliteit. Komende dagen komt het in de lagere dalen wel tot dooi, maar de pistes blijven prima. Tijdens beide kerstdagen is het in de hele Alpenregio zonnig en droog. De route van Nederland naar de Alpen zal vrijdagmiddag, -avond en zaterdag druk zijn. Vooral mensen die richting Oostenrijk rijden moeten rekening houden met slecht weer onderweg.
In Duitsland is het vrijdag kletsnat, zeker in de zuidelijke helft. Neerslag valt tot de Alpen in de vorm van regen. Op zaterdag kan neerslag in Beieren ook als natte sneeuw vallen. In de oostelijke Alpen valt vrijdagavond en ook zaterdag sneeuw. Vergeet de sneeuwkettingen niet!

Vergeet de sneeuwkettingen niet. Bestel ze nu op sneeuwkettingen.com en ontvang ze morgen in huis

Mensen die naar de Franse Alpen rijden hebben beduidend beter weer onderweg. Het is in de periode van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag op de meeste plekken bewolkt en droog, maar vooral in de Ardennen kan het motregenen.

Vanaf zondag ideaal wintersportweer in Oostenrijk

Morgen, vrijdag en zaterdag valt neerslag in de Oostenrijks Alpen. In het algemeen zal dit sneeuw zijn. In de lager gelegen dalen, lager dan 1000 meter, valt een gedeelte van deze neerslag in de vorm van regen. Vanaf vrijdagavond valt ook hier weer sneeuw, zodat ook in het dal het landschap vanaf zaterdag volledig winters zal zijn. Zondag en beide kerstdagen verlopen schitterend! Het is zonnig, droog, er staat weinig wind en het is niet al te koud. Overdag komt het op veel plekken een paar uurtjes tot dooi, maar het wordt niet zo zacht dat het sneeuwdek ernstig wordt aangetast. Na kerst neemt de kans op sneeuw weer toe.

Franse Alpen tot en met kerst veel zonneschijn

Op een lokaal sneeuwbuitje op vrijdag of zaterdag na blijft het tot en met Kerst droog. De eventuele buitjes zijn vooral voor de noordelijke delen van de Franse Alpen. Verder is het nagenoeg ideaal wintersportweer met veel zon en maxima rond of net boven het vriespunt. Lokaal kan het vooral zaterdag flink waaien, bijvoorbeeld op de hogere delen van de pistes van skigebied Les Trois Vallées. Na kerst neemt de kans op sneeuwval flink toe. Mogelijk volgt weer een heuse sneeuwdump.

Dikste pak sneeuw in jaren

In de populaire wintersportgebieden in de Alpen ligt al veel sneeuw, zeker in vergelijking met de decembermaanden van afgelopen jaren. Vooral in de hogere delen van de Franse Alpen ligt al een enorme hoeveelheid. In skigebied Les Trois Vallées (Les Menuires, Val Thorens, Courchevel) is het sneeuwdek 140-240 cm dik. In skigebied Paradiski (La Plagne) ligt 50-270 cm. In de grote Oostenrijkse skigebieden zoals Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang, skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé) en skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt in het algemeen 50-100 cm.

Lokaal is het sneeuwdek in de hogere delen meer dan een meter dik.

Dicht bij huis geen sneeuwpret met Kerst

In Winterberg (Sauerland) ligt op dit moment nog 30-50 centimeter sneeuw. Helaas gaat het komende dagen flink dooien en regenen. Het is daarom sterk de vraag of met kerst nog geskied kan worden. In de Ardennen ligt nog wat sneeuw. Vooral in de meest oostelijke delen ligt 10-15 centimeter. Door dooi en regen zal dit vrijwel allemaal voor kerst verdwenen zijn.

Lees hier alles over het weer tijdens je wintersport


(Visited 3.112 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer