Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vooral mensen die richting Oostenrijk rijden moeten rekening houden met slecht weer onderweg

In de Alpen ligt op de meeste plaatsen veel sneeuw en de sneeuw is van uitstekende kwaliteit. Komende dagen komt het in de lagere dalen wel tot dooi, maar de pistes blijven prima. Tijdens beide kerstdagen is het in de hele Alpenregio zonnig en droog. De route van Nederland naar de Alpen zal vrijdagmiddag, -avond en zaterdag druk zijn. Vooral mensen die richting Oostenrijk rijden moeten rekening houden met slecht weer onderweg.
In Duitsland is het vrijdag kletsnat, zeker in de zuidelijke helft. Neerslag valt tot de Alpen in de vorm van regen. Op zaterdag kan neerslag in Beieren ook als natte sneeuw vallen. In de oostelijke Alpen valt vrijdagavond en ook zaterdag sneeuw. Vergeet de sneeuwkettingen niet!

Vergeet de sneeuwkettingen niet. Bestel ze nu op sneeuwkettingen.com en ontvang ze morgen in huis

Mensen die naar de Franse Alpen rijden hebben beduidend beter weer onderweg. Het is in de periode van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag op de meeste plekken bewolkt en droog, maar vooral in de Ardennen kan het motregenen.

Vanaf zondag ideaal wintersportweer in Oostenrijk

Morgen, vrijdag en zaterdag valt neerslag in de Oostenrijks Alpen. In het algemeen zal dit sneeuw zijn. In de lager gelegen dalen, lager dan 1000 meter, valt een gedeelte van deze neerslag in de vorm van regen. Vanaf vrijdagavond valt ook hier weer sneeuw, zodat ook in het dal het landschap vanaf zaterdag volledig winters zal zijn. Zondag en beide kerstdagen verlopen schitterend! Het is zonnig, droog, er staat weinig wind en het is niet al te koud. Overdag komt het op veel plekken een paar uurtjes tot dooi, maar het wordt niet zo zacht dat het sneeuwdek ernstig wordt aangetast. Na kerst neemt de kans op sneeuw weer toe.

Franse Alpen tot en met kerst veel zonneschijn

Op een lokaal sneeuwbuitje op vrijdag of zaterdag na blijft het tot en met Kerst droog. De eventuele buitjes zijn vooral voor de noordelijke delen van de Franse Alpen. Verder is het nagenoeg ideaal wintersportweer met veel zon en maxima rond of net boven het vriespunt. Lokaal kan het vooral zaterdag flink waaien, bijvoorbeeld op de hogere delen van de pistes van skigebied Les Trois Vallées. Na kerst neemt de kans op sneeuwval flink toe. Mogelijk volgt weer een heuse sneeuwdump.

Dikste pak sneeuw in jaren

In de populaire wintersportgebieden in de Alpen ligt al veel sneeuw, zeker in vergelijking met de decembermaanden van afgelopen jaren. Vooral in de hogere delen van de Franse Alpen ligt al een enorme hoeveelheid. In skigebied Les Trois Vallées (Les Menuires, Val Thorens, Courchevel) is het sneeuwdek 140-240 cm dik. In skigebied Paradiski (La Plagne) ligt 50-270 cm. In de grote Oostenrijkse skigebieden zoals Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang, skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé) en skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt in het algemeen 50-100 cm.

Lokaal is het sneeuwdek in de hogere delen meer dan een meter dik.

Dicht bij huis geen sneeuwpret met Kerst

In Winterberg (Sauerland) ligt op dit moment nog 30-50 centimeter sneeuw. Helaas gaat het komende dagen flink dooien en regenen. Het is daarom sterk de vraag of met kerst nog geskied kan worden. In de Ardennen ligt nog wat sneeuw. Vooral in de meest oostelijke delen ligt 10-15 centimeter. Door dooi en regen zal dit vrijwel allemaal voor kerst verdwenen zijn.

Lees hier alles over het weer tijdens je wintersport


 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer