Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Serfaus (onderdeel van skigebied Serfaus Fiss Ladis) bouwt al een tijdje aan de vervangende lift van de Komperdellbahn. Dit megaproject heeft nogal wat voeten in de aarde, want niet alleen wordt het hele huidige traject verlegd, maar ook wordt er een nieuw tussenstation gebouwd. En dat tussenstation vordert al behoorlijk!

Zoals je in de vorige update van collega reporter Saskia ook kon lezen verliep de bouw van het middenstation voorspoedig. Voor de bestaande Komperdellbahn betekent dit dat deze aan zijn laatste winterseizoen is begonnen. Deze is overigens in 1988 in bedrijf genomen en had een capaciteit van 2.400 personen per uur. Duizenden gasten zijn de afgelopen decennia in de 6-persoons gondels naar de Komperdell vervoerd. Dus als je de laatste kans wilt grijpen om nog een keer met de kenmerkende gondel te gaan, moet je het deze winter doen, want in het voorjaar komt er definitief een einde aan dit tijdperk.

Wat verandert er bij de nieuwe Komperdellbahn?

De oude zilverkleurige gondels worden vervangen door een 10-persoons gondel. Er komt een nieuw tussenstation ter hoogte van restaurant Leithe Wirt, waardoor de lift een nieuwe route krijgt. De huidige Komperdellbahn gaat nu vanuit het dalstation in Serfaus direct naar het Komderdell gebied op 1980 meter. De nieuwe lift gaat echter een tussenstop maken op de blauwe Mittelabfahrt ter hoogte van restaurant Leithe Wirt. Ook worden zowel het berg- als het dalstation deels vernieuwd. Hier lees je meer over deze grote verbouwing.

Nieuwe route van de Komperdellbahn met tussenstation Baublog Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol | © kabelbaan Komperdell GmbH

Tussenstation casco opgeleverd

De ruwbouwwerkzaamheden aan het nieuwe tussenstation waren op tijd voor de eerste sneeuwval voltooid en worden verder afgemaakt in 2023. In het bovenste gedeelte van het tussenstation is al het uitgegraven materiaal weer in en rond het station hergebruikt, waardoor het gondelstation minder van buitenaf zichtbaar is. De verdere vergroening vindt komend voorjaar plaats: het gebouw wordt dan helemaal geïntegreerd in het landschap.

Verbreding Mittelabfahrt

Ook de gehele hellingconstructie onder het station tot aan de S-bocht (de bij drukte vervelende “flessenhals” aan het einde van de Mittelabfahrt terug naar Serfaus) kon op tijd worden opgeleverd. In het laagste gedeelte (tussen de S-bocht en het Sunliner dalstation) werd de Mittelabfahrt verbreedt. Dit werk wordt komend voorjaar afgerond met het uitgegraven materiaal van het nieuwe dalstation. De verbreding van de piste zou nu ook diudelijk zichtbaar moeten zijn.

komperdellbahn
© kabelbaan Komperdell GmbH

Overige werkzaamheden Komperdellbahn

Bij het bergstation werden de resterende kabels gelegd en de oude transformatoren werden volledig ontmanteld. De twee nieuwe transformatoren zijn al in dienst en staan ​​al te wachten om te worden ingezet. Ook de pistecorrecties op de Waldabfahrt zijn klaar. En deze zomer wordt de lift daadwerkelijk neergehaald en het dalstation gedeeltelijk herbouwd.

Hoofdfoto en foto’s: © Seilbahn Komperdell GmbH (met permissie geplaatst)


Anderen lazen ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer