Ongeluk zit in een klein hoekje

Door: Ilse Nijhof

H

oewel niemand eraan moet denken op vakantie bestaat er toch een kans dat iemand er met jouw mooie ski’s of snowboard vandoor gaat. Er kan een skidief actief zijn of iemand kan per ongeluk jouw ski’s meenemen in plaats van zijn eigen set. Hoe dan ook, bewust of onbewust, het blijft vervelend. Reporter Saskia schreef er al eens over maar we kunnen het niet vaak genoeg benoemen. Met deze vijf tips wordt de kans op diefstal een stuk kleiner.

Haal ze uit elkaar (alleen voor ski’s)

Of iemand nou op zoek is om je ski’s te stelen of per ongeluk de verkeerde set pakt, het splitsen van je ski’s is dé manier om dit te voorkomen. Zorg er dan wel voor dat ze ver genoeg uit elkaar staan zodat de dief ze niet allebei kan vinden. Als je met een hele groep bent kun je van twee verschillende ski’s één set maken. Iemand moet wel heel ver gaan om een set met twee verschillende ski’s te stelen.

Koop een skislot

Skisloten zijn niet duur en zijn lekker compact. Ze passen makkelijk in je jaszak of rugzak. De meeste skisloten (zoals deze) hebben een kabeltje gecombineerd met een cijferslot. Dit kabeltje kun je dan om de ski’s of snowboard en het skirek binden. Ideaal om stelen te voorkomen!

Verstop ze

Een eenvoudige maar effectieve oplossing als je verder niets voor handen hebt. Zet de ski’s of het board tactisch neer, bijvoorbeeld achter een deur, in diepe sneeuw of achter ski’s van al die anderen!

Zet het materiaal in het zicht

Als het zonnetje schijnt en je lekker buiten een drankje gaat nuttigen is deze tip makkelijker te volbrengen dan als je binnen aan de chocomel gaat. Kijk of er een tafeltje aan het raam beschikbaar is met zicht op de skirekken en verplaats je ski’s desnoods naar deze plek en check af en toe of ze er nog staan.

Wees bewust van restaurants met een hoger risico

Restaurants aan de voet van de berg in de buurt van wegen zijn een gemakkelijke prooi voor skidieven. Zij hoeven de ski’s alleen in een busje te laden en weg te rijden. Hoger gelegen restaurants, die niet verbonden zijn door een weg, zijn minder vaak een doelwit voor dieven. Het is dan moeilijker om te ontsnappen met jouw ski’s, tenzij ze de ski’s onderbinden. Denk dus na bij de plek waar jij met je gloednieuwe ski’s een pauze gaat nemen, wie weet voorkomt het een diefstal.

Naast deze tips is het fijn om een verzekering te hebben die diefstal van je bezittingen dekt. Op deze manier kun je helemaal relaxen tijdens je welverdiende pauze.

Zijn jouw ski’s wel eens gestolen of heb jij nog meer tips tegen diefstal? Laat het ons weten!

(Visited 587 times, 5 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.