Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een week of twee sneeuwpret kan behoorlijk in de papieren lopen, maar het is niet gezegd dat een skivakantie onmogelijk is met een klein budget. Als je maar op de details let. En dat doe je niet alleen op de plaats van bestemming, maar ook tijdens de voorbereiding en in sommige gevallen zelfs het hele jaar door. We geven je een aantal besparingstips zodat ook jij er jaarlijks met de lange latten op uit te kunnen trekken.

Leven in Nederland

Wie vaak in Italië gaat skiën of boarden, weet dat het leven niet overal zo duur is als in Nederland. Benzine en boodschappen bijvoorbeeld zijn aan de andere kant van de Alpen veel goedkoper. Aan de benzineprijs verander je weinig, boodschappen doen kan altijd bewuster, maar vooral op het gebied van energie valt veel te winnen. Denk eens aan groene stroom, vergelijk de prijzen en ontdek dat je met overstappen energie én geld bespaart. Is nog duurzamer ook! 

Locatie en periode

Er zijn zelfs nog goedkopere ski-landen, zoals Tsjechië. Kijk dus kritisch naar de bestemming, het hoeft niet per se de hipste plek in Oostenrijk te zijn. Uiteindelijk gaat het om skiplezier: bergen en sneeuw. De periode waarin je wilt boeken, is ook van invloed op de prijs. Tijdens schoolvakanties maken ze alles duurder en is het automatisch drukker op de skipistes. Die kun je mijden door een andere periode te kiezen. Let daarbij wel op de lokale schoolvakanties, die zijn vaak anders gepland dat de onze. Tot slot hierover: een skivakantie hoeft niet altijd twee weken te duren. Een weekend of midweek is ook een optie.

Vervoer en verblijf

Auto, trein, bus of vliegtuig? De trein is het meest duurzaam, de auto biedt de meeste vrijheid en het vliegtuig is het snelst. Zo valt er voor elke manier van reizen wel wat te zeggen. Ga je met een grote groep en heeft iemand een busje, dan is het rekensommetje snel gemaakt. Wie alleen op pad gaat, is echter vaak het goedkoopst uit met de skibus. Wees verder niet te kieskeurig met je verblijf: je komt hier om te skiën. Een studio waar je in kunt slapen en koken is eigenlijk al voldoende.

Skipas, materialen en natuurlijk: après-ski

Boek je skipas van tevoren, wie weet kun je kortingen krijgen. Doe dit wel voor de dagen dat je ook daadwerkelijk gaat skiën. Geen skispullen? Koop ze ergens tweedehands, of probeer ze te lenen. Ter plekke huren is duur! En dan de après-ski, die hoort er natuurlijk bij. Maar zorg dat je eerst iets eet in je appartement, dat scheelt al enorm. En een zelfbereide picknick met een flesje van de supermarkt kan ook heel gezellig zijn.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer