European Sleeper


 

Een week of twee sneeuwpret kan behoorlijk in de papieren lopen, maar het is niet gezegd dat een skivakantie onmogelijk is met een klein budget. Als je maar op de details let. En dat doe je niet alleen op de plaats van bestemming, maar ook tijdens de voorbereiding en in sommige gevallen zelfs het hele jaar door. We geven je een aantal besparingstips zodat ook jij er jaarlijks met de lange latten op uit te kunnen trekken.

Leven in Nederland

Wie vaak in Italië gaat skiën of boarden, weet dat het leven niet overal zo duur is als in Nederland. Benzine en boodschappen bijvoorbeeld zijn aan de andere kant van de Alpen veel goedkoper. Aan de benzineprijs verander je weinig, boodschappen doen kan altijd bewuster, maar vooral op het gebied van energie valt veel te winnen. Denk eens aan groene stroom, vergelijk de prijzen en ontdek dat je met overstappen energie én geld bespaart. Is nog duurzamer ook!

Locatie en periode

Er zijn zelfs nog goedkopere ski-landen, zoals Tsjechië. Kijk dus kritisch naar de bestemming, het hoeft niet per se de hipste plek in Oostenrijk te zijn. Uiteindelijk gaat het om skiplezier: bergen en sneeuw. De periode waarin je wilt boeken, is ook van invloed op de prijs. Tijdens schoolvakanties maken ze alles duurder en is het automatisch drukker op de skipistes. Die kun je mijden door een andere periode te kiezen. Let daarbij wel op de lokale schoolvakanties, die zijn vaak anders gepland dat de onze. Tot slot hierover: een skivakantie hoeft niet altijd twee weken te duren. Een weekend of midweek is ook een optie.

Vervoer en verblijf

Auto, trein, bus of vliegtuig? De trein is het meest duurzaam, de auto biedt de meeste vrijheid en het vliegtuig is het snelst. Zo valt er voor elke manier van reizen wel wat te zeggen. Ga je met een grote groep en heeft iemand een busje, dan is het rekensommetje snel gemaakt. Wie alleen op pad gaat, is echter vaak het goedkoopst uit met de skibus. Wees verder niet te kieskeurig met je verblijf: je komt hier om te skiën. Een studio waar je in kunt slapen en koken is eigenlijk al voldoende.

Skipas, materialen en natuurlijk: après-ski

Boek je skipas van tevoren, wie weet kun je kortingen krijgen. Doe dit wel voor de dagen dat je ook daadwerkelijk gaat skiën. Geen skispullen? Koop ze ergens tweedehands, of probeer ze te lenen. Ter plekke huren is duur! En dan de après-ski, die hoort er natuurlijk bij. Maar zorg dat je eerst iets eet in je appartement, dat scheelt al enorm. En een zelfbereide picknick met een flesje van de supermarkt kan ook heel gezellig zijn.

Innsbruck

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

 

Ski amade

Ski amadé – Oostenrijks grootste skiparadijs

Alleen in Ski amadé kunt u met één skipas genieten van maar liefst 760 kilometer aan pistes. Tot wel 270 moderne liften en 356 perfect geprepareerde pistes in adembenemende berglandschappen wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

Sankt Anton am Arlberg

Het grootste skigebied van Oostenrijk

Het winterseizoen begint op 4 december in St. Anton am Arlberg. Dan opent de deur naar buitengewone ervaringen in het grootste skigebied van Oostenrijk. Het charmante resort trekt wintersportliefhebbers van over de hele wereld en biedt meer dan alleen ongerepte pistes: een mengeling van traditie, avontuur en adembenemende natuur. Lees meer