advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Het is ongekend, maar vanwege de vroege sneeuwval in Sauerland en dus ook in Winterberg, gaat het gebied mogelijk dit weekend al open.

De kou, lage temperaturen en geplande neerslag moeten donderdag zorgen voor een laagje sneeuw van 15 centimeter. Tel daarbij op dat de temperaturen hopelijk vrijdag laag genoeg zullen zijn voor de sneeuwkanonnen en de deuren van onder andere Winterberg en Willingen kunnen open.

Veel geïnvesteerd

Wintersportarena Sauerland heeft ook dit jaar weer flink geïnvesteerd. Een bedrag van 5 miljoen werd gestoken in nieuwe liften (o.a. vervanging van sleeplift op de Poppenberg), pistebully’s en sneeuwkanonnen. Nu al kan 90% van het gebied kunstmatig worden besneeuwd. Daarnaast is er nu ook de gelegenheid om online je liftkaarten te bestellen.

Evenementen

Ook dit jaar vinden er weer een groot aantal evenementen plaats, vooral op de bobsleebaan. Daar worden wereldbekerwedstrijden gehouden voor bobslee en skeleton. In februari 2018 vinden er zelfs wereldbekerwedstrijden skispringen gehouden op de skischans in Willingen.

Over Winterberg

Winterberg is onderdeel van Wintersport Arena, gelegen in het Duitse Sauerland. Op slechts 300 kilometer rijden vanaf Utrecht is het een extreem populaire wintersportbestemming voor een dagje skiën.

In totaal zijn er in Wintersport Arena 70 kilometer aan pistes, waarvan 36 kilometer blauwe, 29 kilometer rode en 5 kilometer zwarte. Er is 1 gondellift, 15 stoeltjesliften en 37 sleepliften.

In Winterberg zelf vind je 28 kilometer aan pistes, waarvan 14 blauwe, 12 rode en 2 kilometer zwarte pistes. In Skiliftkarussel Winterberg zijn er 13 stoeltjesliften te vinden en 7 sleepliften.


Lees meer over wintersport in Duitsland


 

advertentie