Aberg © Claudia Ziegler


 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de Franse premier Jean Castex zich uitgesproken over de coronamaatregelen in Frankrijk voor het komende skiseizoen. Omdat op dit moment de besmettingen in Frankrijk nog relatief laag zijn, gaat men voor nu uit van alleen een mondkapjesverplichting en afstand houden. Maar: een QR code als coronabewijs is hiermee nog niet afgedaan in Frankrijk. Deze hangt ook in de lucht, als de besmettingen snel gaan stijgen.

Nu nog mondkapje en afstand houden

Vanaf maandag 8 november 2021 verplicht Frankrijk mondkapjes in wachtrijen bij de skiliften. Ook moet in de wachtrijen van de liften anderhalve meter afstand worden gehouden. Eenmaal zittend in de stoeltjeslift kan het mondmasker in de open lucht worden verwijderd (niet in gondels dus). Overigens heb je voor het bezoeken van bijvoorbeeld Franse horeca wél een coronabewijs nodig.

Coronabewijs bij >200 gevallen per 100.000 inwoners

Als de nationale besmettingsgraad boven tweehonderd gevallen per 100.000 inwoners komt, zullen skiërs in Frankrijk ook een geldig coronabewijs moeten gaan voorleggen, aldus de premier. Het aangescherpte gezondheidsprotocol is volgens hem bedoeld om een ‘volwaardig seizoen te garanderen’, na een laatste zeer moeilijke winter voor de Franse skigebieden na de sluiting van skiliften vanwege de Covid-epidemie.

De afgelopen dagen is de incidentie in Frankrijk >60 gevallen per 100.000 inwoners gestegen. 76,1% van de bevolking ontving ten minste één dosis vaccin.

Het gezondheidsprotocol is volgens de premier bedoeld om het houden van een “waardig seizoen” te “garanderen”, na een laatste zeer moeilijke winter voor de bergsector met de sluiting van skiliften vanwege de Covid-epidemie.

Personeelstekort

Naast de dreiging van oplopende besmettingen, dreigt ook een stevig personeelstekort de Franse skigebieden. Volgens de directeur van Domaines Skiables de France is er meer dan een maand na de start van het seizoen nog steeds een groot gebrek aan seizoensarbeiders, met meer dan 30% verlies van de omzet. 

Bronnen: France Bleu, Le Dauphiné, AD | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Nog even dit:

De situatie rondom corona in het buitenland kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 457 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.