advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


In de Verenigde Staten valt natuurlijk regelmatig sneeuw, maar dan in de bekende gebieden en niet in Florida. Maar dat was gisteren wel het geval. Het leverde zeldzame beelden op van een normaal lekker warm Florida. Het was zo’n 30 jaar geleden dat het sneeuwde in Florida. Veel mensen daar hadden zelfs dus nog nooit sneeuw gezien…

Niet alleen in Florida, maar ook koud in andere delen van de VS

In andere delen van de VS is het nog steeds zeer koud. In delen van Texas, zoals Dallas, Houston en Austin ligt de temperatuur de hele week onder de nul graden en daar kunnen ze nog tussen de 5 en 10 centimeter sneeuw tegemoet zien. In het zuidoosten van Maine zelfs 40 centimeter.

sneeuw in Florida
Sneeuw in Chicago (bron: news.sky.com)

In Boston is het ook koud en worden zelfs scholen gesloten. Daar verwachten ze veel sneeuw. Er werd daar zelfs een kouderecord gebroken: het was meer dan een week kouder dan -7 graden. Op Nieuwjaarsdag was het er zelfs -17 graden.

In verschillende staten worden noodmaatregelen genomen door het verwachte winterweer. Veel vluchten zijn geannuleerd, inmiddels al meer dan 2000.

Ook in New York is zeer koud. Deze toeristen maakten een selfie bij een bevroren fontein in Bryant Park.

Florida
Een bevroren fontein (credits: news.sky.com)

Bron: SkyNews.com

advertentie