advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Zeventig kilometer piste met prachtige vergezichten

Door: Pauline van der Waal | Fan van Gastein

Vanuit Dorfgastein betreed je het skigebied dat wordt gedeeld met Grossarl. Met zowel blauwe, rode als zwarte en afwisselende pistes is dit gebied geschikt voor de hele familie. Of je nu op pad bent met beginners of vergevorderden, kinderen, hun ouders, of opa’s en oma’s, iedereen heeft het naar z’n zin op de zeventig kilometer die het gebied Dorfgastein-Grossarl rijk is.

Kinderen én hun ouders hebben de tijd van hun leven in Dorfgastein. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen
Kinderen én hun ouders hebben de tijd van hun leven in Dorfgastein. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen

Stijg tot 2000 meter en geniet van het uitzicht

Wanneer je de gondel Fulseck vanuit het dorp naar de top neemt, kom je op het hoogste punt van het gebied. Vanaf daar heb je uitzicht op zowel de Großglockner als helemaal naar Dachstein.
Raak je toch uitgekeken, dan kun je terecht in één van de andere gebieden van Gastein, zoals Sportgastein en Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel. Bovendien kun je met je skipas terecht in de andere gebieden die net als Dorfgastein vallen onder Ski amadé. In totaal kun je dan gebruik maken van 270 liften en 760 kilometer aan piste. Geloof ons, dat haal je niet in één week!

Sneeuwschoenwandelen op de Graukogel

Voor een bijzondere beleving moet je naar de iets verderop gelegen Graukogel. Een klein gebied, met alleen natuursneeuw, prachtige pistes en twee gezellige berghutten. Maar niet alleen op ski’s is dit gebied geweldig, ook te voet is de Graukogel een bezoek waard. Want deze berg mag dan wel de kleinste van Gastein zijn, ze is geheel begroeid met wel 300 jaar oude dennenbomen. Je kunt deze bijzondere plek beleven op sneeuwschoenen, die je ter plekke kunt huren (€ 8,-). Let erop dat je je minimaal één dag van te voren inschrijft bij het toeristenbureau van Bad Gastein. Je gaat met de lift omhoog en dient dus een geldige liftpas te hebben.

Vermaak je je in het relaxte Dorfgastein, of maak je toch ook nog een rondje in de rest van het gebied? Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen
Vermaak je je in het relaxte Dorfgastein, of maak je toch ook nog een rondje in de rest van het gebied? Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen

Relaxen in Alpentherme Gastein

Moe geworden van alle inspanning en zin om te relaxen? Dat kan bij Alpentherme in het naastgelegen dorp Bad Hofgastein. Het complex bestaat uit 36.000 vierkante meter aan thermale spa en heeft allerlei verschillende baden om ultiem te genieten. Ook kun je diverse schoonheidsbehandelingen en massages boeken. Meer informatie lees je op de site van Alpentherme Gastein.

Zet in je agenda: 19 maart 2020 Gondeldiner

Ben je aan het einde van het seizoen in Dorfgastein, dan ben je spekkoper. Letterlijk waarschijnlijk in dit geval. Je kunt dan namelijk deelnemen aan het ‘Gondola Dinner’ op de Fulseck. Vanuit de gondel zie je de zon langzaam ondergaan, terwijl je geniet van een heerlijk viergangendiner.
Het diner is samengesteld door de beste chefs uit de regio met vooral lokale producten. Deze onvergetelijke ervaring kost € 95,-. Reserveren is verplicht.

Een romantisch diner in de gondel. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen
Een romantisch diner in de gondel. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen

De eerste lift voor vroege vogels

Hou je van de serene rust van lege pistes? Vanaf begin maart kun je elke maandag al om kwart over zeven ’s ochtends de gondel naar boven nemen vanuit Dorfgastein. Er wacht een gids op je en in kleine groepjes verken je de pistes die je helemaal voor jezelf hebt. Dit ultieme genieten wordt gevolgd door een heerlijk ontbijt. Rond half tien word je namelijk weer verwacht op de top van de Fulseck en staat er lekker stevige kost voor je klaar. Je dient je uiterlijk zondagmiddag op te geven.

Je eerste afdalingen maak je terwijl de zon langzaam achter de bergen omhoog komt. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen
Je eerste afdalingen maak je terwijl de zon langzaam achter de bergen omhoog komt. Foto: Dorfgasteiner Bergbahnen

Op vakantie naar Dorfgastein

Dorfgastein is nog een authentiek Oostenrijk dorp en heeft veel van zijn oorspronkelijk charme bewaard. Verwacht hier dus geen enorme après-ski, maar wel een echte en relaxte beleving in het prachtige dal van Gastein. In het skigebied zelf mag je natuurlijk wel moderne liften en goed geprepareerde pistes verwachten. Dorfgastein ligt op ongeveer 1050 kilometer van Utrecht, in het Salzburgerland in Oostenrijk. Alle informatie die je over het gebied nodig hebt vind je op de site van Gastein.


Meer informatie over Wintersport in Gastein vind je hier


 

advertentie