Volop nieuwigheden in Val Thorens 2019-2020

Door: Saskia Smulders

Terwijl het in Europa op veel plekken nog volop zomer is, staat men in de wintersportgebieden alweer een beetje in de winterstand. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuwigheden voor het nieuwe seizoen. Zo ook in Val Thorens. We zetten de leukste kort voor je op een rijtje

Vanaf komend seizoen kun je ijskoud genieten in het nieuwe Igloo Village in Val Thorens. Foto: Valthorens.com

Igloo Village

Ook in Val Thorens verschijnt komend seizoen een heuse Igloo Village, het hoogste ijskoude dorp in Europa. In de Village vind je een icebar, een ijs restaurant en een hotel met uit ijs gehakte bedden. Vanzelfsprekend kun je er ook terecht voor een gezellige après-ski.

Berto, het nieuwe zelfrijdende elektrische shuttlebusje van Val Thorens | Foto: Valthorens.com

Berto, het zelfrijdende elektrisch shuttlebusje

Val Thorens investeerde de laatste maanden flink in mobiliteit. Met als doel het – doordeweeks – autovrije resort toegankelijk te houden voor grote groepen en gasten met beperkte mobiliteit.

In Val Thorens verscheen afgelopen seizoen al een zelfrijdend elektrisch busje met de naam Berto. Toen nog een pilot, vanaf komend seizoen is ie er definitief. Er kunnen 15 mensen met het busje mee, is gratis en rijdt tussen verschillende bestemmingen in het dorp.

Telemark- en monoski-lessen

In Val Thorens kun je vanaf komend seizoen les nemen in telemarken en monoskiën. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien is komend jaar het Family SnowPark verplaatst, zodat het nog toegankelijker is voor beginnende skiërs en snowboarders.

Lekker eten

In Val Thorens openen komend seizoen ook een aantal nieuwe eet plekken. Zo komt er een crêperie- en ontbijtrestaurant. Daarnaast komt er een restaurant waar je producten kunt consumeren die organic zijn, lokaal zijn en vooral lekker zijn.

Lees ook:

Hoofdfoto: Valthorens.com

Nog niet geboekt? 

Bekijk dan ook eens de opties bij een van de bekendste reisbureaus van Nederland. D-reizen is bij de meeste mensen vooral bekend als aanbieder van zonvakanties, maar je kunt hier ook kiezen uit goede wintersport aanbiedingen. Kijk maar eens op www.d-reizen.nl/wintersport/alle-wintersportvakanties. De prijzen van verschillende tour operators worden met elkaar vergeleken, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Dat is best wel handig en dit bespaart je flink wat tijd en geld. Bekijk de aanbiedingen voor bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Veel ski-plezier!
(Visited 366 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.