ADVERTENTIE
SNP Natuurreizen

Volop nieuwigheden in Val Thorens 2019 – 2020

Door: Saskia Smulders

Terwijl het in Europa op veel plekken nog volop zomer is, staat men in de wintersportgebieden alweer een beetje in de winterstand. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuwigheden voor het nieuwe seizoen. Zo ook in Val Thorens. We zetten de leukste kort voor je op een rijtje

Igloo Village

Ook in Val Thorens verschijnt komend seizoen een heuse Igloo Village, het hoogste ijskoude dorp in Europa. In de Village vind je een ice bar, een ijs restaurant en een hotel met uit ijs gehakte bedden. Vanzelfsprekend kun je er ook terecht voor een gezellige après-ski.

Vanaf komend seizoen kun je ijskoud genieten in het nieuwe Igloo Village in Val Thorens. Foto: Valthorens.com

Berto, het zelfrijdende elektrisch shuttlebusje

Val Thorens investeerde de laatste maanden flink in mobiliteit. Met als doel het – doordeweeks – autovrije resort toegankelijk te houden voor grote groepen en gasten met beperkte mobiliteit. In Val Thorens verscheen afgelopen seizoen al een zelfrijdend elektrisch busje met de naam Berto. Toen nog een pilot, vanaf komend seizoen is ie er definitief. Er kunnen 15 mensen met het busje mee, is gratis en rijdt tussen verschillende bestemmingen in het dorp.

Berto, het nieuwe zelfrijdende elektrische shuttlebusje van Val Thorens | Foto: Valthorens.com

Telemark en mono ski lessen

In Val Thorens kun je vanaf komend seizoen les nemen in telemarken en monoskiën. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien is komend jaar het Family SnowPark verplaatst, zodat het nog toegankelijker is voor beginnende skiërs en snowboarders.

Lekker eten

In Val Thorens openen komend seizoen ook een aantal nieuwe eet plekken. Zo komt er een crêperie- en ontbijtrestaurant. Daarnaast komt er een restaurant waar je producten kunt consumeren die organic zijn, lokaal zijn en vooral lekker zijn.

Lees ook:

Hoofdfoto: Valthorens.com

 

ULTIEME RONDREIZEN DOOR EUROPA< href="https://www.mountainreporters.com/nieuw/de-mooiste-roadtrips-door-europa/" target=_blank">

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here