Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Sneeuwproductie op volle toeren

Door: Bastiaan van der Staay

Eind oktober staan de racers weer klaar voor hun eerste wedstrijden. Ondanks de erg warme zomer en eveneens droge en warme herfst zijn de pistenchefs van Sölden optimistisch. Er zal voldoende sneeuw zijn voor de wedstrijden en voor ons allemaal direct daarna.

Pistenkanonnen genoeg, voldoende sneeuw  gegarandeerd

Langs de hele World Cup strecke staan permanent sneeuwmachines opgesteld. En de watervoorraad is ook op orde. Zodra het onder nul gaat, al is het ’s nachts, gaat de fabriek draaien. Zorgvuldige bewerking met pistenbully’s doet de rest.

Maarten Meiners aan de start

De kans is groot dat onze nationale held Maarten Meiners zondag 28 oktober aan de start staat. De goede scores bij races afgelopen zomer in Nieuw Zeeland hebben zijn positie op de wereldranglijst flink doen stijgen.

Voldoende Sneeuw
Maarten Meiners in training. Foto: Maarten Meiners

Dames op zaterdag

En misschien hebben we wel nog meer nederlanders aan de start. Adriana Jelinkova, die afgelopen winter al een paar keer onder de beste 30 wist te eindigen maakt ook kans van start te mogen gaan.

Test weekend

De week erop is het eerste test event voor de ons, de toeristen. Lekker skiën en van alles uitproberen op de Rettenbach en Tieffenbach gletsjers. Kijk op de vernieuwde site van Sölden voor alle ins- en outs. De wedstrijden kun je volgen op Eurosport.

Hoofdfoto: www.solden.com

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer