Sneeuwproductie op volle toeren

Door: Bastiaan van der Staay

Eind oktober staan de racers weer klaar voor hun eerste wedstrijden. Ondanks de erg warme zomer en eveneens droge en warme herfst zijn de pistenchefs van Sölden optimistisch. Er zal voldoende sneeuw zijn voor de wedstrijden en voor ons allemaal direct daarna.

Pistenkanonnen genoeg, voldoende sneeuw  gegarandeerd

Langs de hele World Cup strecke staan permanent sneeuwmachines opgesteld. En de watervoorraad is ook op orde. Zodra het onder nul gaat, al is het ’s nachts, gaat de fabriek draaien. Zorgvuldige bewerking met pistenbully’s doet de rest.

Maarten Meiners aan de start

De kans is groot dat onze nationale held Maarten Meiners zondag 28 oktober aan de start staat. De goede scores bij races afgelopen zomer in Nieuw Zeeland hebben zijn positie op de wereldranglijst flink doen stijgen.

Voldoende Sneeuw
Maarten Meiners in training. Foto: Maarten Meiners

Dames op zaterdag

En misschien hebben we wel nog meer nederlanders aan de start. Adriana Jelinkova, die afgelopen winter al een paar keer onder de beste 30 wist te eindigen maakt ook kans van start te mogen gaan.

Test weekend

De week erop is het eerste test event voor de ons, de toeristen. Lekker skiën en van alles uitproberen op de Rettenbach en Tieffenbach gletsjers. Kijk op de vernieuwde site van Sölden voor alle ins- en outs. De wedstrijden kun je volgen op Eurosport.

Hoofdfoto: www.solden.com

(Visited 148 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.