Wat een fijn vooruitzicht om te hebben dat er dankzij de overvloedige sneeuwval van de afgelopen weken, er in ieder geval voldoende sneeuw in de Alpen ligt om te skiën tot met de Pasen. Experts zeggen “zelfs als het nu niet meer sneeuwt, ligt er toch nog voldoende sneeuw tot begin april.”

“De wintersportoorden zien er zeker ook het positieve van in”

Op het moment horen we vooral onheilspellende berichten vanuit de Alpen over afgesloten bergdorpen en lawinegevaar op het hoogste niveau. De wintersportoorden zien er zeker ook het positieve van in. De drukke periode – de krokusvakantie- is in zicht met fantastische sneeuwcondities.

Wat een plaatje! Bron: Facebook Saas Fee)
Wat een plaatje! Bron: Facebook Saas Fee)

Het seizoen is gered

Volgens Koen Coenegrachts (49) een inwoner van het Oostenrijkse Stubaital is het seizoen gered! Hij is al 14 jaar eigenaar van een mooie wintersportshop aldaar en super blij met de hoeveelheid sneeuw van dit jaar. Uiteraard vindt hij het de afgelopen weken ook wel wat extreem met de sneeuwval maar zegt ook dat de skistations daar goed mee om kunnen gaan. Wij hebben liever te veel sneeuw dan te weinig zoals de afgelopen jaren het geval was.

Bijzonder plaatje in Val Thorens: bijna nergens is er meer een rots te zien die door de sneeuw heen prikt. Zo wit is het bijna nooit!
Bijzonder plaatje in Val Thorens: bijna nergens is er meer een rots te zien die door de sneeuw heen prikt. Zo wit is het bijna nooit! (Bron: Facebook Val Thorens)

Lastminutes

De boekingen bij de reisorganisaties verlopen dan ook zeer goed de laatste dagen. Sla dus snel je slag indien je nog met de krokusvakantie op wintersport wilt. Het wordt wel één van de drukste vakanties omdat zowat alle landen tegelijk vakantie hebben. Met de wetenschap dat er voldoende sneeuw ligt tot en met april kun je ook kiezen voor een shortski met Pasen. Bekijk hier super interessante last-minutes van Summit Travel


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[ess_grid settings='{“max-entries”:”4″,”entry-skin”:”1″,”layout-sizing”:”boxed”,”grid-layout”:”even”,”spacings”:”4″,”rows-unlimited”:”off”,”columns”:”2″,”rows”:”1″,”grid-animation”:”fade”,”use-spinner”:”0″}’ special=’related’][/ess_grid]


(Visited 627 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.