advertentie

Vliegtuig botst op skilift

Door Patricia Christiani

Een bizar ongeluk in Teglio, Italië. Een ultralicht vliegtuigje is daar tegen een stoeltjeslift gebotst, waarna het hele vliegtuig tussen de kabels van de lift bleef hangen. Hierbij werd de piloot uit het vliegtuig geslingerd en raakte gewond. De andere inzittende moest door de bergredding uit het vliegtuigje gered worden, wat gezien de foto’s een hachelijke onderneming moet zijn geweest. Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd.

De lift maakt onderdeel uit van skigebied Alpe Teglio – Prato Valentino, een klein skigebiedje met zo’n 9 kilometer aan pistes in Lombardije.

Bron: Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico – CNSAS

Hoofdfoto: Unsplash

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen
Vorig artikelEen ouderskipas om te delen
Volgend artikelVijf seizoensopeningen in oktober
Patricia Christiani
Skiën doe ik met zoveel liefde dat je het rustig een obsessie kunt noemen. Als reporter voor Snowrepublic komen er maar liefst drie passies samen: schrijven, wintersport en alles wat er online gebeurt. Daarnaast ben ik een behoorlijke nieuws- en weerberichtenjunkie. Tot slot ben ik niet vies van een gezellige après-ski en is de bijbehorende muziek mijn heerlijke guilty pleasure! Voor jou ga ik op zoek naar de laatste nieuwtjes, beste tips en leukste spots op wintersportgebied!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here