Grindelwald heeft een nieuw avontuur toegevoegd aan de bestaande portfolio. Zwitserlands  First Eagle Glider is afgelopen augustus geopend. Je zweeft als en aan een adelaar vanuit het Shreckfeld station naar het gondelstation First en weer terug. Mocht je denken dat zweven lekker relaxt is, niets is minder waar. Er kunnen snelheden van maar liefst 83 kilometer per uur behaald worden!

Glider
Durf jij het?

Sneller dan alle anderen

Met de nieuwe attractie reageert Jungfrau Railways op de toegenomen vraag naar activiteiten in het gebied. The First Glider loopt parallel aan de bestaande First Flyer, met gasten verdeeld over beide. De attractie bestond al in Oostenrijk maar is nu dus overgenomen in Zwitserland. Er zijn wereldwijd slechts acht vergelijkbare gliders. In vergelijking met zijn rivalen maakt de First Glider indruk met zijn bovengemiddelde hoge vluchtsnelheid van 72 kilometer per uur bergopwaarts en 83 kilometer per uur bergafwaarts.

Er zijn prachtige panoramische uitzichten tijdens deze 800 meter lange vlucht.

Glider
Daar ga je dan..

Minimale leeftijd en lengte

Wil je een ritje maken aan deze adelaar? Dan moet je minstens 10 jaar en 130 centimeter lang zijn. Je legt er 29 CHF (volwassenen) of 22 CHF (kinderen) voor neer als je al in bezit bent van een bergbaanticket. Met bergbaanticket kost het CHF 51. Ik zeg doen!

De First Eagle Glider is het hele jaar door geopend, andere activiteiten die je in dit gebied in de zomer kunt doen zijn de berg afroetsjen met Mountain Carts of Trotti-Bikes.

Voor meer informatie en kaartjes kijk je hier!

First Eagle Glider
Het lijkt net echt

Bron: www.jungfrau.ch

(Visited 467 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.