Vanaf deze winter vliegt luchtvaartmaatschappij rechtstreeks van Rotterdam naar Bolzano in Italië. Hiermee hebben wintersporters een perfecte extra mogelijkheid erbij gekregen om razendsnel naar de Dolomieten te reizen. In december vond de eerste vlucht plaats en mocht ik samen met een aantal andere reisjournalisten ervaren hoe het is om op deze manier op wintersport te gaan.

In 2008 ben ik begonnen met de wintersportsite Snowrepublic. Vanuit mijn passie voor wintersport en liefde voor marketing en internet was dit een logische stap. Sindsdien hebben we met het team ontelbare mooie reizen gemaakt naar leuke, verrassende en soms echt bijzondere wintersportgebieden. Ook waren de Snowrepublic-reporters regelmatig in de Dolomieten en zag ik de mooiste verhalen voorbij komen. Door mijn overvolle reisagenda kon ik zelfs tot deze winter nooit de wintersport in Italië verkennen.

Zon, zon, zon

De uitnodiging om op de vlucht van SkyAlps mee te vliegen en er een aantal dagen te skiën in Alta Badia greep ik dan ook met beide handen aan. Van de weermannen van Alpenweerman.nl had ik begrepen dat er voldoende sneeuw lag en de verwachtingen zon, zon en zon voorspelden. Tijd om de wintersportspullen van zolder te halen en af te tellen tot het moment van vertrek.

We vliegen met een mooi middelgroot propellervliegtuig met een capaciteit van 78 passagiers. Het vliegtuig, een Bombardier Q400 heeft de ideale afmetingen voor starten en landen op relatief kleine luchthavens en heeft een lagere CO2 uitstoot dan vliegtuigen met een straalmotoren. Ik had verwacht dat de propellers zouden zorgen voor geluidsoverlast zoals ik meemaakte op binnenlandse vluchten in Zuid-Amerika bijvoorbeeld.

Niets was minder waar in deze kist van SkyAlps. In alle rust vlogen we naar Bolzano. Vanuit het raam had ik een prachtig zicht op de bergen en dalen onder ons. Het begint al te kriebelen. Nog even en na zo goed als twee jaar geen wintersport staan we morgen weer op de ski’s.

Dolomiti Superski

Hieronder zie je alvast een korte foto-impressie van mijn dagen in de Dolomieten. Met een super gezellige groep reporters en bloggers verkenden we vanuit Alta Badia het skigebied Dolomitit Superski. Op onze eerste dag deden we de Sellaronde, een van de bekendste skirondes van Europa. Binnenkort lees je mijn reisverslag hier op Snowrepublic.

SkyAlps vliegt voor de rest van het seizoen iedere zaterdag van Rotterdam naar Bolzano en van Bolzano naar Rotterdam. Dit seizoen loopt nog voor de rest van februari en maart. Dit betekend om 10:55 uur vertrek van Rotterdam Airport en om 13:00 uur aankomst in Bolzano iedere zaterdag. Om 7:30 uur vertrek in Bolzano en om 9:55 uur aankomst op Rotterdam airport. Meer informatie vind je op SkyAlps.com

(Visited 380 times, 1 visits today)