Reisorganisatie, en Snowrepublic reispartner, BBI Travel breidt met ingang van 10 januari 2024 de wintersportvluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport uit met een extra woensdagvlucht. Sinds 2020 vliegt de touroperator in de winter iedere week op zaterdag vanaf Groningen Airport Eelde en Schiphol naar de sneeuwzekere wintersportgebieden van Noorwegen en Zweden.

Om in te spelen op de stijgende vraag naar korte vakanties, komt daar nu op de woensdag een extra vlucht bij. De woensdagvluchten zullen uitgevoerd worden door Zweedse luchtvaartmaatschappij FlygBra. Transavia blijft net als vorig jaar de zaterdagvluchten verzorgen.

Steeds meer korte vakanties naar de sneeuw

“Met name buiten de schoolvakanties om zien wij dat de vraag naar korte reizen toeneemt,” zegt Kirsten Muntendam, marketing manager bij BBI Travel. “Steeds meer bedrijven werken aan teambuilding door collega’s samen op een korte trip te sturen. Ook onder particulieren neemt de vraag naar korte vakanties toe; het kost je weinig vakantiedagen, maar je bent er toch even helemaal uit.

Bovendien is de reistijd naar Noorwegen en Zweden zo kort. In no time sta je op de piste.” Ook Groningen Airport Eelde is zeer te spreken over de uitbreiding. “Wij zijn blij dat dit product van BBI Travel dusdanig succesvol is dat er een extra vluchtdag bij komt. Dit maakt dat reizigers ook korter dan een week kunnen reizen,” aldus Jonas van Dorp, Manager Commercie van Groningen Airport Eelde.

GRONINGEN AIRPORT

Maartje over Groningen Airport: “De check-in gaat supersnel en buitengewoon vriendelijk en zonder stress. Ook het inchecken van de de skiuitrusting was een fluitje van een cent. En het mooiste is dat je hiervoor niet eens extra hoeft te betalen.”

“We kunnen direct doorlopen en hebben nog voldoende tijd voor een cappuccino. De koffie smaakt goed in dit sfeervolle restaurant met uitzicht op de landingsbaan. Onze vakantie is hier op de luchthaven al begonnen.”

Vluchten van 10 januari tot en met 16 maart 2024

De zaterdagvluchten starten op 23 december 2023 en de woensdagvluchten beginnen op 10 januari 2024. Het seizoen gaat door tot en met 16 maart 2024. Ook reizigers vanaf Amsterdam kunnen gebruik maken van de woensdagvluchten van en naar Groningen Airport Eelde. Een inbegrepen transferbus brengt hen van station Assen naar het vliegveld en andersom.

Wintersporters die met eigen auto naar Groningen Airport Eelde komen kunnen bovendien gratis parkeren bij de luchthaven. Vanaf de noordelijke luchthaven is het plezierig reizen. De luchthaven wordt doorgaans fileloos bereikt en het incheckproces verloopt gemoedelijk, duidelijk en snel.

Samenwerking met FlygBra

De samenwerking tussen BBI Travel en FlygBra is nieuw. BBI Travel heeft specifiek voor deze maatschappij gekozen omdat zij zeer klimaatbewust vliegen. “FlygBra heeft de schoonste en zuinigste commerciële vliegtuigvloot van dit moment. Een toestel stoot per passagier per kilometer minder CO2 uit dan een middenklasse auto met vier inzittenden,” vertelt Henk van der Kooi, directeur van BBI Travel. “Dat geeft ons een goed gevoel.”

Meer vraag naar sneeuwzekere bestemmingen

BBI Travel bestaat sinds 1963 en is gespecialiseerd in reizen naar onder andere Scandinavië, Ierland, IJsland en Canada. Vanwege achterblijvende sneeuw in de traditionele skigebieden van Europa ziet het bedrijf de vraag naar wintersportvakanties in Noorwegen, Zweden, Finland en Canada toenemen. “Noorwegen en Zweden zijn bijzonder sneeuwzeker,” aldus Van der Kooi. “Vanaf november begint het hier al te sneeuwen en tegen de tijd dat het skiseizoen begint zijn de pistes bedekt onder een dikke laag sneeuw.”

Bekijk alle Scandinavie Reizen van BBI Travel op www.bbi-travel.nl