Of het daarna wel doorgaat hangt af van cijfers en vaccins

Door: Ilse Nijhof | Bron: nieuwsblad.be | Foto: Pixabay

D

e huidige corona crisis heeft zestien Vlaamse ski-organisaties doen besluiten om de reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren. Ze vinden het in deze tijd niet verantwoord om de reizen door te laten gaan. Dit betekent dat meer dan 10.000 klanten voor de optie komen te staan om het geld terug te krijgen of de vakantie te verzetten.

Besluit staat in ieder geval t/m 21 februari vast

Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSK Reizen, Skifriends, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel hebben gezamenlijk dit besluit gemaakt. Tot en met zondag 21 februari zijn de reizen in ieder geval geannuleerd.

In het persbericht wordt vermeld dat de organisaties het momenteel niet opportuun vinden om de skireizen door te laten gaan. De verplichte quarantaine- en testmaatregelen spelen hierbij een grote rol. Helaas wordt de kans klein geacht dat het binnenkort versoepeld wordt. Al deze redenen hebben ervoor gezorgd om tot het besluit te komen.

Roep om eenduidig Europees beleid

De zestien organisaties willen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hiermee laten zien en zich profileren als betrouwbare en professionele sector. Daarnaast vragen ze om een eenduidig Europees beleid rondom het reizen om hun positie op de Europese markt te kunnen behouden. Met klanten die hun reis al geboekt hadden wordt persoonlijk contact gezocht en naar een oplossing gekeken.

Na de krokusvakantie wordt er opnieuw gekeken

Er wordt gehoopt dat het in het voorjaar weer mogelijk is om reizen te organiseren, voorwaarde is wel dat de huidige situatie verbeterd is. Dit zal afhangen van de cijfers en de vaccinaties. Reisorganisatie Intersoc besloot zelf een einde te maken aan de onzekerheid en annuleerde onlangs de skivakanties tot en met de paasvakantie.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer