Of het daarna wel doorgaat hangt af van cijfers en vaccins

Door: Ilse Nijhof | Bron: nieuwsblad.be | Foto: Pixabay

D

e huidige corona crisis heeft zestien Vlaamse ski-organisaties doen besluiten om de reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren. Ze vinden het in deze tijd niet verantwoord om de reizen door te laten gaan. Dit betekent dat meer dan 10.000 klanten voor de optie komen te staan om het geld terug te krijgen of de vakantie te verzetten.

Besluit staat in ieder geval t/m 21 februari vast

Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSK Reizen, Skifriends, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel hebben gezamenlijk dit besluit gemaakt. Tot en met zondag 21 februari zijn de reizen in ieder geval geannuleerd.

In het persbericht wordt vermeld dat de organisaties het momenteel niet opportuun vinden om de skireizen door te laten gaan. De verplichte quarantaine- en testmaatregelen spelen hierbij een grote rol. Helaas wordt de kans klein geacht dat het binnenkort versoepeld wordt. Al deze redenen hebben ervoor gezorgd om tot het besluit te komen.

Roep om eenduidig Europees beleid

De zestien organisaties willen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hiermee laten zien en zich profileren als betrouwbare en professionele sector. Daarnaast vragen ze om een eenduidig Europees beleid rondom het reizen om hun positie op de Europese markt te kunnen behouden. Met klanten die hun reis al geboekt hadden wordt persoonlijk contact gezocht en naar een oplossing gekeken.

Na de krokusvakantie wordt er opnieuw gekeken

Er wordt gehoopt dat het in het voorjaar weer mogelijk is om reizen te organiseren, voorwaarde is wel dat de huidige situatie verbeterd is. Dit zal afhangen van de cijfers en de vaccinaties. Reisorganisatie Intersoc besloot zelf een einde te maken aan de onzekerheid en annuleerde onlangs de skivakanties tot en met de paasvakantie.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer