Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Of het daarna wel doorgaat hangt af van cijfers en vaccins

Door: Ilse Nijhof | Bron: nieuwsblad.be | Foto: Pixabay

D

e huidige corona crisis heeft zestien Vlaamse ski-organisaties doen besluiten om de reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren. Ze vinden het in deze tijd niet verantwoord om de reizen door te laten gaan. Dit betekent dat meer dan 10.000 klanten voor de optie komen te staan om het geld terug te krijgen of de vakantie te verzetten.

Besluit staat in ieder geval t/m 21 februari vast

Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSK Reizen, Skifriends, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel hebben gezamenlijk dit besluit gemaakt. Tot en met zondag 21 februari zijn de reizen in ieder geval geannuleerd.

In het persbericht wordt vermeld dat de organisaties het momenteel niet opportuun vinden om de skireizen door te laten gaan. De verplichte quarantaine- en testmaatregelen spelen hierbij een grote rol. Helaas wordt de kans klein geacht dat het binnenkort versoepeld wordt. Al deze redenen hebben ervoor gezorgd om tot het besluit te komen. 

Roep om eenduidig Europees beleid

De zestien organisaties willen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hiermee laten zien en zich profileren als betrouwbare en professionele sector. Daarnaast vragen ze om een eenduidig Europees beleid rondom het reizen om hun positie op de Europese markt te kunnen behouden. Met klanten die hun reis al geboekt hadden wordt persoonlijk contact gezocht en naar een oplossing gekeken.

Na de krokusvakantie wordt er opnieuw gekeken

Er wordt gehoopt dat het in het voorjaar weer mogelijk is om reizen te organiseren, voorwaarde is wel dat de huidige situatie verbeterd is. Dit zal afhangen van de cijfers en de vaccinaties. Reisorganisatie Intersoc besloot zelf een einde te maken aan de onzekerheid en annuleerde onlangs de skivakanties tot en met de paasvakantie.

(Visited 258 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer