Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

DROOMBAAN IN DE SNEEUW

Door: Thiery Thielemans

Geniet jij momenteel van een tussenjaar, heb je jezelf een sabbatical gegeven of zit je ‘in- between-jobs‘? Vind dan jouw droombaan in de sneeuw!

droombaan

Met seizoen 2018-2019 voor de deur en sneeuwvoorspellingen die er erg rooskleurig uitzien, liggen de banen in de sneeuw momenteel voor het oprapen. Dus heb jij er altijd al van gedroomd om er een paar maanden tussenuit te gaan en werkend te verblijven tussen de bergen en de sneeuw?

Ga dan op zoek naar die ene leuke baan in een wintersportgebied. Er zijn er genoeg en ik geef je graag wat tips om jouw zoektocht naar jouw ideale droombaan in de sneeuw te laten slagen.

SOCIAL MEDIA

Wanneer je actief bent op social media zoals facebook en twitter dan raad ik je aan om hotels en restaurants in skigebieden te gaan volgen. Velen van hen hebben reeds een oproep met de pakkende tekst ‘STAFF WANTED‘ of ‘WE’RE HIRING‘ geplaatst en zie je deze oproep nog niet, dan komt hij er binnenkort vast op te staan. De vereiste is vaak wel dat je de lokale taal enigszins spreekt maar wij Nederlanders praten een aardig taaltje over de grens en natuurlijk ben je nooit te beroerd om je de taal ter plaatse eigen te maken toch?

Wist je trouwens dat er op Facebook allerlei groepen bestaan waarin de vacatures in wintersportgebieden geplaatst worden? Zoek maar eens binnen Facebook op bijvoorbeeld ‘wintersportjobs’ of ‘werken in het buitenland’.

droombaan
®Skischule Kleinarl

ANWÄRTER DIPLOMA

Zet jij je liever in als ski- of snowboardleraar? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Nederlands sprekende skileraren zijn in met name Oostenrijk en Frankrijk erg gewild. Het is echter wel zo dat je hiervoor moet beschikken over de juiste papieren. Je moet hiervoor een opleiding tot Anwärter volgen. Een dergelijke opleiding kan al in slechts 10 dagen. Na het succesvol afronden van deze opleiding ben je gediplomeerd ski- of snowboardleraar. En je kan dan bijna overal ter wereld aan de slag als leraar in de sneeuw. Wanneer je bijvoorbeeld via Snowsports Nederland een opleiding tot Anwärter volgt, krijg je zelfs een baangarantie bij de leukste skischolen. Wie wil dat nou niet?!

KOK IN EEN CATERED CHALET

Wanneer gastvrijheid en koken je grootste hobby’s zijn dan zijn er ook tal van mogelijkheden in de sneeuw komend seizoen. Er zijn steeds meer ‘catered chalets’ waar je niet alleen in een knus chalet verblijft maar ook nog eens een leuke club mensen tot je dienst hebt die er tijdens je verblijf alles aan zullen doen om het er zo aangenaam mogelijk voor je te maken. Ze koken voor je, zorgen voor een lekkere après-ski borrel als je na een lange dag terug komt en maken dagelijks je bed op. Zou jij één van hen willen zijn? Hou dan de facebookpagina’s van touroperators in de gaten of kijk eens op hun websites onder het kopje ‘vacatures’.

WERKEND GENIETEN IN DE SNEEUW

Wanneer je hebt besloten om komend winterseizoen al werkend in de sneeuw door te brengen, wacht er een leuk pakket aan voorwaarden. Vaak wordt je reis & verblijf voor je geregeld en ontvang je een skipas voor het hele seizoen. Zo kan je op je vrije dagen zelf ook de witte hellingen bedwingen en mooie herinneringen voor later maken!

IDEALE DROOMBAAN IN DE SNEEUW

Is het me gelukt om jou enthousiaste te maken voor een ideale droombaan in de sneeuw of ken je iemand voor wie deze tips goed van pas kunnen komen? Laat hem of haar dit artikel dan lezen of tag hem onder het bericht op onze Facebookpagina!

(Visited 517 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer